2018-02-23 08:37:27
Φωτογραφία για Γιατί οι μαμάδες με μικρά παιδιά πρέπει να βάλουν την άσκηση στη ζωή τους;
Σου έχει γίνει πλέον δεύτερη “φύση” η σκέψη πως όποια συμπεριφορά επιδεικνύετε εσύ και ο σύντροφός σου, αυτή είναι που θα υιοθετήσουν και τα παιδιά σας; Η αλήθεια είναι πως τα παιδιά ως άλλα “σφουγγάρια” απορροφούν τις γνώσεις τους από το άμεσο περιβάλλον τους και με βάση αυτές λειτουργούν στην καθημερινότητά τους. Από τις διατροφικές συνήθειες έως τους τρόπους συμπεριφοράς, τα πάντα εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους τους γονείς τους. Γι’ αυτό και η φυσική κατάστασή των παιδιών σου είναι εξίσου άμεσα συνδεδεμένη με εσένα! Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύει έρευνα του Cambridge University!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, οι δραστήριες μητέρες φαίνεται πως έχουν και περισσότερο ενεργητικά παιδιά σχολικής ηλικίας. Αυτό κατ’ επέκταση σημαίνει πως τα μικρά, καθώς μεγαλώνουν, θα εξελίσσονται και σε πιο δραστήριους ενήλικες, με πολλά περισσότερα οφέλη στην υγεία τους.

Η επιστημονική έρευνα καταλήγει σε αυτή τη θεώρηση, παίρνοντας ως δεδομένο πως όλα τα παιδιά είναι από τη φύση τους δραστήρια και γεμάτα ενέργεια. Μάλιστα, οι μελετητές παρατήρησαν άμεση και θετική συσχέτιση ανάμεσα στη σωματική δραστηριότητα των παιδιών και εκείνη των μαμάδων τους. Συγκεκριμένα, όσο πιο πολλή άσκηση έχει η μητέρα στη ζωή της, τόσο πιο ενεργητικό θα είναι το παιδί της!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ