2018-02-23 08:43:19
Φωτογραφία για Ο μεγαλύτερος όγκος εγκεφάλου στην ιστορία! Τον αφαίρεσαν γιατροί στην Ινδία [photo]
Γιατροί στην Ινδία αφαίρεσαν έναν όγκο εγκεφάλου βάρους 1,8 κιλών από έναν άνδρα 31 ετών και υποστηρίζουν ότι μάλλον είναι ο μεγαλύτερος που έχει εντοπιστεί και αφαιρεθεί ποτέ στον κόσμο.

Η χειρουργική επέμβαση, η οποία διήρκεσε επτά ώρες, πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου στο νοσοκομείο Nair στην Βομβάη.

Ωστόσο, η όλη επέμβαση δεν δημοσιοποιήθηκε μέχρι τώρα, καθώς οι γιατροί δεν ήταν σίγουροι εάν το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν επιτυχές και αν ο 31χρονος θα επιζούσε.

“Τώρα είναι σε φάση ανάκαμψης, αλλά είναι εκτός κινδύνου”, δήλωσε ο δρ. Trimurti Nadkarni, επικεφαλής της νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου.

Τρία χρόνια ζούσε με τον όγκο αυτό στο κεφάλι!

Ο 31χρονος Santlal Pal, καταστηματάρχης στο βόρειο κρατίδιο του Uttar Pradesh, ζούσε με τον όγκο για τρία χρόνια πριν από τη χειρουργική του επέμβαση.

Οι γιατροί ανέφεραν ότι ο κ. Pal είχε χάσει την όρασή του εξαιτίας του όγκου, αλλά ελπίζουν ότι θα την ανακτήσει σταδιακά καθώς συνεχίζει να αναρρώνει από την επέμβαση.

Η σύζυγός του είπε στην εφημερίδα Hindu, ότι τους είχαν πει οι γιατροί από τρία διαφορετικά νοσοκομεία στο Uttar Pradesh, ότι ο όγκος ήταν αδύνατον να αφαιρεθεί.

Ο δρ. Nadkarni είπε ότι ο κ. Pal χρειάστηκε 11 μονάδες αίματος κατά τη διάρκεια της επέμβασης και μετά συνδέθηκε με έναν αναπνευστήρα λίγες ημέρες μετά από αυτήν.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ