2018-02-23 09:41:00
Φωτογραφία για Έρχεται σ/ν για τα Ιατρικά Συνέδρια
Posted By: Βασιλική Αγγουρίδη Virus

Ξαναέκλεισε… τη διαπραγμάτευση για τα φάρμακα για το κακοήθες μεταστατικό μελάνωμα, ο Ανδρέας Ξανθός, από το βήμα της Βουλής. Ο Υπουργός Υγείας είχε κάνει λόγο και στα μέσα Ιανουαρίου, στον ίδιο χώρο μάλιστα, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, χωρίς όμως η εξέλιξη αυτή να επιβεβαιώνεται, τελικώς.

Διαβάστε επίσης: Ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση για το μελάνωμα (upd)

Μάλιστα, στη βασική υποκατηγορία των φαρμάκων που λαμβάνονται διά στόματος για το μελάνωμα η υποεπιτροπή διαπραγμάτευσης συζητάει με δύο εταιρίες για την αποζημίωση των θεραπειών τους: τη Novartis και τη Roche. Το φάρμακο της Roche είναι εκείνο που βρέθηκε στο επίκεντρο της διαμάχης της εταιρίας με την Αριστοτέλους, όταν η Roche επιχείρησε να τον αποσύρει από την ελληνική αγορά, με τον κ. Ξανθό να φθάνει το θέμα έως τις Βρυξέλλες.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν πως η διαπραγμάτευση για σκευάσματα για το κακοήθες μεταστατικό μελάνωμα δεν έχουν ολοκληρωθεί, με εξαίρεση μια εταιρία από τις 4 που συμμετέχουν, η οποία φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει.


Πάντως, ο Ανδρέας Ξανθός αναφέρθηκε σε όσα βήματα έχει κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τη θωράκιση του συστήματος, μεταξύ αυτών και τη Συμμαχία της Βαλέτα. Προσέθεσε, δε, πως σύντομα θα προστεθούν άλλα 20 θεραπευτικά πρωτόκολλα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, στα 15 που ήδη έχουν ενταχθεί.

Ιατρικά Συνέδρια

Στο πλαίσιο των αλλαγών για την ενίσχυση της διαφάνειας στη σχέση μεταξύ των φαρμακευτικών εταιριών και των γιατρών, ο Υπουργός Υγείας δήλωσε πως είναι έτοιμο Σχέδιο Νόμου, το οποίο θα μεταφέρει την ευθύνη της έγκρισης των συνεδρίων από τον ΕΟΦ στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ). Το ΚΕΣΥ είναι ένα συμβουλευτικό όργανο σε θέματα δομής και λειτουργίας του ΕΣΥ και έχει συσταθεί στο Υπουργείο Υγείας.

Επιπλέον, θα τεθεί σε εφαρμογή μια σημαντική αλλαγή, σύμφωνα με την οποία η ποιότητα των ιατρικών συνεδρίων θα αξιολογείται με τη συνεργασία των 45 ιατρικών εταιρειών κορμού. Έτσι, αποκλείεται η άμεση πρόσβαση στις περίπου 1.300 επιστημονικές εταιρείες, με τον Ανδρέα Ξανθό να χαρακτηρίζει πολλές από τις τελευταίες «ομπρέλα για διοργάνωση συνεδρίων».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ