2018-02-23 12:01:24
Φωτογραφία για Πρασινίζει το Κατάρ
Το Κατάρ θα φυτέψει 16.000 δέντρα στις αθλητικές εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν την μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου. Η χώρα μπορεί να καλύπτεται στο μεγαλύτερο μέρος της από την έρημο, αλλά το Κατάρ αποφάσισε να φυτευτούν 16.000 δέντρα γύρω από τα οκτώ στάδια που προβλέπεται να φιλοξενήσουν αγώνες του Μουντιάλ 2022, όπως έκαναν γνωστό οι διοργανωτές του τουρνουά. Τα δέντρα -ένα μείγμα τοπικών ειδών και άλλων που εισάγονται από την Κίνα, την Ισπανία και την Ταϊλάνδη- θα αναπτυχθούν σε ένα τεράστιο φυτώριο που βρίσκεται μια ώρα με το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα Ντόχα.

Το φυτώριο εγκαινιάστηκε επίσημα σήμερα Πέμπτη και ο Χασάν Αλ-Ταουάντι, επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, είπε ότι τα δέντρα θα βοηθήσουν ώστε να «ομορφύνουν» οι τοποθεσίες όπου βρίσκονται τα ποδοσφαιρικά γήπεδα. «Το έργο αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς το κράτος καταφέρνει να έχει αυτάρκεια», δήλωσε ο Αλ-Ταουάντι, αναφερόμενος στη διπλωματική κρίση που ξέσπασε στις 5 Ιουνίου, όταν οι Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν και Αίγυπτος διέκοψαν τις σχέσεις τους με το Κατάρ
. Το γρασίδι που φυτεύεται γύρω από τα γήπεδα θα καλλιεργηθεί επίσης στο ίδιο φυτώριο μαζί με τα δέντρα και θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξή τους ανακυκλωμένο νερό, πρόσθεσαν οι διοργανωτές. Το Κατάρ, από τότε που του ανατέθηκε η διοργάνωση του Μουντιάλ 2022, έχει επικριθεί έντονα, ειδικά για τη μεταχείριση του εργατικού δυναμικού ξένων μεταναστών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της οργανωτικής επιτροπής που δημοσιεύθηκαν αυτή την εβδομάδα, περίπου 20.000 άτομα εργάζονται αυτή τη στιγμή στους χώρους κατασκευής των σταδίων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πηγή: onsports.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ