2018-02-23 13:58:33
Φωτογραφία για Θράκη: Μήνυση κατά του Πάγκαλου από τον πρόεδρο του κόμματος DEB για το «καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος»
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του κόμματος DEB, Μουσταφά Αλή Τσαβούς, που δραστηριοποιείται στη Θράκη, φέρεται να υπέβαλε μήνυση εναντίον του Έλληνα πολιτικού...                                                               

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Θύελλα αντιδράσεων σήκωσε τόσο στο εσωτερικό, όσο και στην Τουρκία, η δήλωση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρου Πάγκαλου, πως «ο μόνος καλός Τούρκος είναι ένας νεκρός Τούρκος».

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του κόμματος DEB, Μουσταφά Αλή Τσαβούς, που δραστηριοποιείται στη Θράκη, φέρεται να υπέβαλε μήνυση εναντίον του Έλληνα πολιτικού.

Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα yeniakit.com, ο Μουσταφά Αλή Τσαβούς σε δήλωση που έκανε στον ανταποκριτή του πρακτορείου Αναντολού, είπε πως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Θεόδωρος Πάγκαλος μετέχοντας σε μια εκπομπή χρησιμοποίησε την φράση «ο πιο καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος», κάτι που όπως είπε «συνιστά βαρύ αδίκημα, και είναι μια απαράδεκτη ρατσιστική και φασιστική φράση».


Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ο Αλή Τσαβούς ανέφερε πως μέσου του δικηγόρου του, υπέβαλε μήνυση στην εισαγγελέα Ροδόπης και δήλωσε: 

«Ο πρώην αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών κύριος Πάγκαλος, με αυτές τις δηλώσεις που υποδαυλίζουν μίσος και έχθρα μεταξύ των λαών, παραβίασε τα σχετικά με τον ρατσισμό και την ξενοφοβία άρθρα του ελληνικού ποινικού κώδικα.

Η φράση «Ο πιο καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος» που είπε για τους Τούρκους ο Πάγκαλος, είναι απαράδεκτη και συνιστά βαρύ αδίκημα. Περιμένουμε σχετικά με αυτό η ελληνική δικαιοσύνη να εκπληρώσει τα καθήκοντα της».
eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ