2018-02-23 15:14:02
Φωτογραφία για Τι είπαν Τσίπρας και Μέρκελ για το ονοματολογικό των Σκοπίων
Η επίσκεψη του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ στο Βερολίνο και τα συμπεράσματα τα οποία προέκυψαν από αυτήν βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και της Γερμανίδας καγκελάριου, Άνγκελας Μέρκελ.

Η συνάντηση των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Διεθνούς Διάσκεψης Υψηλού Επιπέδου για το Σαχέλ, που διεξάγεται σήμερα Παρασκευή (23/02/2018), στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να υπάρξει μια σταθερή, βιώσιμη και αμοιβαία αποδεκτή λύση ζήτημα, με μια ονομασία για όλες τις χρήσεις (erga omnes).

Από την πλευρά της, η κ. Μέρκελ τόνισε ότι συνεχίζει να ενθαρρύνει την ηγεσία των Σκοπίων στην κατεύθυνση να βρεθεί λύση, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Στο περιθώριο της Άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. ο κ. Τσίπρας συμμετέχει σε τετραμερή συνάντηση με την Γερμανία Καγκελάριο κ. Μέρκελ, τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ.


Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας έχει προγραμματισμένη συνάντηση με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και θέματα Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι, ενώ εκκρεμεί συνάντηση με τον κ. Γιούνκερ. Και στις δύο συναντήσεις θα συζητήσει για το ονοματολογικό των Σκοπίων και για άλλα ζητήματα που αφορούν την περιοχή, καθώς τις επόμενες ημέρες Γιούνκερ και Μογκερίνη θα πραγματοποιήσουν περιοδεία σε χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Επίσης, από κοινού ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι και θα συζητήσουν για τις εξελίξεις στην Κυπριακή ΑΟΖ. Τέλος, οι κύριοι Τσίπρας και Αναστασιάδης θα έχουν ξεχωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ