2012-05-30 00:03:02
Φωτογραφία για Κατεβάζουν ρολά οι εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος
Στην κόψη του ξυραφιού και με την απειλή της πτώχευσης βρίσκονται οι εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος με τις οφειλές τους προς το ΑΔΜΗΕ και το ΛΑΓΗΕ να αγγίζουν τα 170 εκατ. ευρώ.

Με κοινή τους επιστολή, οι πέντε φορείς εκπροσώπησής τους, Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτροπαραγωγών από Α.Π.Ε., η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας, ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά, ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών και η Ελληνική Εταιρία Βιομάζας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Τα ποσά που οφείλονται στις εταιρίες παραγωγής ρεύματος ανέρχονται σε 170 εκατ. ευρώ και αφορούν τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

Τα ληξιπρόθεσμα από αυτά είναι 100 εκατ. ευρώ (εκτός των ποσών του Απριλίου που λήγουν στις 6 Ιουνίου).

Οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από Α.Π.Ε. τονίζουν στην ανακοίνωσή τους ότι:

«Η παρατεταμένη και συνεχιζόμενη καθυστέρηση πληρωμής των ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας που παρήγαγαν και διέθεσαν στο εθνικό ηλεκτρικό σύστημα καθ' όλο το προηγούμενο τετράμηνο οι παραγωγοί Α.Π.Ε., έχει δημιουργήσει οξύτατο πρόβλημα στις επιχειρήσεις αυτές. Η κατάσταση αυτή οδηγεί ταχύτατα και με μαθηματική ακρίβεια τους παραγωγούς Α.Π.Ε. στην πτώχευση και τις τράπεζες που τους δάνεισαν σε τεράστιες ζημιές, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη λειτουργία ολόκληρης της ενεργειακής αγοράς και της χώρας».
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ