2018-02-23 19:30:11
Φωτογραφία για Μπαράζ καταγγελιών: Πληγή οι απάτες μέσω διαδικτύου στην Αιτωλοακαρνανία για εμπόρους και καταναλωτές!
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης

Εκτός από το υπαίθριο παραεμπορίου που αποτελεί μάστιγα για την ελληνική αγορά και τον εμπορικό κόσμο, μια νέα μορφή παραεμπορίου αποτελεί τη νέα «πληγή», στη χώρα μας και βέβαια και στην Αιτωλοακαρνανία. Αυτή μέσω του διαδικτύου!

«Δεν σταματάει ποτέ το παραεμπόριο και όσο υπάρχει ανοχή θα συνεχίζεται. Το κράτος θα πρέπει να θεσπίσει νόμους για την προστασία των καταναλωτών και του υγιούς εμπορίου, είτε το παραεμπόριο γίνεται αγοραία είτε μέσω Internet. Αποτελεί μάστιγα για την αγορά. Υπάρχουν ήδη πολλές καταγγελίες στο Αγρίνιο για προϊόντα που έχουν παραγγελθεί μέσω internet και δεν έχουν παραληφθεί ποτέ ή οι καταγγέλλοντες έχουν παραλάβει άλλα προϊόντα από αυτά που παρήγγειλαν. Οι καταγγελίες είναι επώνυμες, τόσο σε εμάς, όσο και στο γραφείο εμπορίου. Διακινούνται εμπορεύματα μέσω διαδικτύου αμφιβόλου γνησιότητας και ποιότητας» επισημαίνει στη «Σ» ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης.


Τα κρούσματα παραεμπορίου στην Ελλάδα είναι αναρίθμητα καθώς το internet είναι ανεξέλεγκτο, ωστόσο, όσο ο καιρός περνάει οι καταγγελίες πληθαίνουν.

Σύμφωνα με τον κ. Μπεσίνη: «υπάρχουν εκατοντάδες κρούσματα και μάλιστα πάρα πολλά και στο Αγρίνιο. Το internet δεν μπορείς να το περιορίσεις, ενώ υπάρχουν και ιστοσελίδες μαϊμού. Δεκάδες συμπολίτες μας εξαπατήθηκαν μέσω διαδικτύου».

Εξαπατήσεις μάλιστα οι οποίες πραγματοποιούνται με καταγεγραμμένες στην αστυνομία περιπτώσεις, ακόμα και μέσα από τις πιο γνωστές και πολυδιαφημισμένες ιστοσελίδες. Η οικονομική κρίση οδηγεί δυστυχώς… ολοένα και περισσότερους καταναλωτές στα… άγνωστα «μονοπάτια» του διαδικτύου εκεί όπου καραδοκούν οι επιτήδειοι. Γι’ αυτό λοιπόν χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε να μην πέσετε θύματα απάτης.

Νίκος Αγγελόπουλος

Κώστας Χονδρός
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ