2018-02-23 19:37:07
Φωτογραφία για Ο πρόεδρος του Κονγκό δεν θα κάνει εκλογές φέτος γιατί... είναι ακριβές!
Έπρεπε να έχουν γίνει από το Νοέμβριο

«Θα είναι δύσκολο να σκεφτώ ότι μπορούμε να συγκεντρώσουμε 1,8 δισ δολάρια φέτος. Σ’ αυτό το στάδιο προτιμώ τη γλώσσα της αλήθειας», είπε ο αρμόδιος υπουργός ΠροϋπολογισμούΤο υψηλό κόστος των εκλογών επικαλείται η κυβέρνηση του Κογκό

αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να μη στήσει φέτος τις πολυαναμενόμενες κάλπες, που αναμένεται να οδηγήσουν στην απομάκρυνση του Τζόζεφ Καμπιλά από την εξουσία.

«Θα είναι δύσκολο να σκεφτώ ότι μπορούμε να συγκεντρώσουμε 1,8 δισ δολάρια φέτος. Σ’ αυτό το στάδιο προτιμώ τη γλώσσα της αλήθειας», είπε ο αρμόδιος υπουργός Προϋπολογισμού.

Η εκλογική επιτροπή, την οποία επικαλείται η κυβέρνηση, λέει ότι το τεράστιο αυτό ποσό απαιτείται για την εγγραφή πάνω από 30 εκ. ψηφοφόρων στους εκλογικούς καταλόγους μιας αχανούς χώρας με ελλιπέστατο δίκτυο μεταφορών, όπου δεν έχουν διεξαχθεί κανονικές εκλογές, αλλά οι δικαιολογίες αυτές δεν πείθουν τους επικριτές του προέδρου Καμπιλά, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2001 όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του και επρόκειτο να παραιτηθεί με τη λήξη της δεύτερης θητείας του τον Νοέμβριο, καθώς το Σύνταγμα απαγορεύει μια τρίτη θητεία.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι περισσότεροι Κογκολέζοι ζητούν την αποχώρηση του Καμπιλά και την ανάδειξη νέου ηγέτη.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ