2018-02-23 21:45:45
Φωτογραφία για Πώς δρούσε η σπείρα που «ξάφριζε» μίνι μάρκετ
 

Ο αρχηγός, η τσιλιαδόρος και η κλεπταποδόχος:

Συνολικά είχαν ληστέψει 11 καταστήματα και τέσσερα διαμερίσματα - Τα κλοπιμαία πωλούσε η Πολωνή μέλος της οργάνωσης στο κατάστημά της Εγκληματική ομάδα τα μέλη

της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις σε μίνι μάρκετ και οικίες κυρίως σε περιοχές του κέντρου των Αθηνών.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική ομάδα δραστηριοποιούταν τουλάχιστον εδώ και έξι μήνες στη διάπραξη διαρρήξεων, διαθέτοντας ειδικά διαρρηκτικά  εργαλεία, υψηλής τεχνολογίας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούνταν και η μέθοδος του ριφιφί.

Τις πρωινές ώρες της Τετάρτης συνελήφθησαν στις Αφίδνες τέσσερα μέλη της οργάνωσης, λίγο αργότερα αφότου είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν τρία σπίτια στην ίδια περιοχή.

Πρόκειται για δύο άνδρες 37χρονο υπήκοο Συρίας και  26χρονο υπήκοο Ρουμανίας, καθώς και δύο γυναίκες 36χρονη υπήκοο Ουκρανίας και  46χρονη υπήκοο Πολωνίας.


Ο αρχηγός, η τσιλιαδόρος και η κλεπταποδόχος

Ως προς τη δομή και τους ρόλους της οργάνωσης σημειώνονται τα εξής:

Ο 37χρονος Σύρος ήταν ο επιχειρησιακός αρχηγός και συντονιστής. Διέθετε τόσο την τεχνολογία, όπως μπουκάλες οξυγόνου και μονοξειδίου, συσκευή παρεμβολής σε ασύρματα - κινητά τηλεφώνα, κτλ, όσο και την τεχνογνωσία για την διάπραξη των κλοπών (ριφιφί).

Η 36χρονη Ουκρανή είχε αναλάβει την κατόπτευση του χώρου, κατά την διάπραξη των κλοπών και την άμεση ειδοποίηση των μελών σε περίπτωση διέλευσης αστυνομικών δυνάμεων ή περίοικων.

Ο 26χρονος Ρουμάνος επίσης διέθετε τον απαραίτητο εξοπλισμό και την τεχνογνωσία και ήταν ο άμεσος αποδέκτης των εντολών του αρχηγού της οργάνωσης, με τον οποίο εισέρχονταν, από κοινού, σε οικίες και καταστήματα, αφαιρώντας τιμαλφή και διάφορα προϊόντα.

Η 46χρονη Πολωνή ήταν η κλεπταποδόχος της οργάνωσης, η οποία διέθετε τα κλοπιμαία προς πώληση, μέσω του καταστήματος-καφενείου που διατηρούσε στο κέντρο της Αθήνας.   

Ο τρόπος δράσης τους

Ως προς τον τρόπο δράσης τους τα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιούνταν κυρίως κατά τις βραδινές ώρες. Έχοντας στην κατοχή τους τα κατάλληλα εργαλεία και εξοπλισμό διέπρατταν διαρρήξεις σε καταστήματα ψιλικών, μίνι μάρκετ και διαμερίσματα και αφαιρούσαν χρήματα, εμπορεύματα και τιμαλφή.

Επισημαίνεται, ότι ως μέσο διαφυγής και μεταφοράς των κλοπιμαίων χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο (Ι.Χ.Ε.), ιδιοκτησίας του αρχηγού της οργάνωσης, ενώ είχαν ως ορμητήριο τους διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο και διέμεναν.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή των κατηγορουμένων σε έντεκα κλοπές από καταστήματα (μίνι μάρκετ), εκ των οποίων οι δύο με τη μέθοδο του ριφιφί και τέσσερις κλοπές σε διαμερίσματα. Παράλληλα, ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Στην κατοχή τους, καθώς και από τις έρευνες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, οικίες και χώρους, μεταξύ των άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-δελτίο  Συριακών Αρχών και άδεια οδήγησης Ιρακινών Αρχών

-7- κινητά τηλέφωνα

κάρτα ανάληψης και βιβλιάριο καταθέσεων

-2- φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και συσκευή αποθήκευσης δεδομένων,

πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων και εξοπλισμού (όπως  μεταλλικές σκύλες, κόφτες, γάντια, μεταλλικά εργαλεία, ηλεκτρικά και μεταλλικά τρυπάνια, κατσαβίδια, φακοί, πένσες,  μεταλλικά καρυδάκια,  σχοινιά, λοστοί και  κάβουρες)

-4 μεταλλικές φιάλες, που περιείχαν αφρό πολυουρεθάνης και -3 - αφροί πολυουρεθάνης

συσκευή συγκόλλησης αποτελούμενη από -2- φιάλες, οξυγόνου και μονοξειδίου του άνθρακα

κίτρινη μεταλλική φιάλη που περιείχε μονοξείδιο του άνθρακα,

φιάλη εύφλεκτου αερίου

συσκευή απενεργοποίησης-εμπλοκής ασύρματων δικτύων,

συσκευή παρεμβολής σήματος ασυρμάτου με οκτώ κεραίες,

-2- καταγραφικά μηχανήματα -3- κάμερες καταγραφής,

πλήθος καλωδίων και φορτιστών

πλήθος πακέτων τσιγάρων και πακέτων καπνού

πλήθος αφαιρεθέντων εμπορευμάτων, κυρίως από μίνι μάρκετ,εκτιμώμενης αξίας τουλάχιστον -100.000- ευρώ το χρηματικό ποσό των 3.260 ευρώ και  των 598 γρίβνα Ουκρανίας

έξι λέι Ρουμανίας, καθώς και 21 πλαστά χαρτονομίσματα των 5 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ