2018-02-24 07:32:54
Φωτογραφία για ΠΟΜΕΝΣ: Προσοχή στις Σειρήνες
Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής ΠΟΜΕΝΣ: Η ΠΟΜΕΝΣ, ως αποκλειστική θεσμική εκπρόσωπος των εν ενεργεία στρατιωτικών, ενημερώνει υπεύθυνα τους συναδέλφους στρατιωτικούς για τα

κάτωθι:

Πριν από ένα μήνα, με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών διατάχθηκε η διαγραφή του εργοδοτικού σωματείου ΠΟΕΣ από τα βιβλία των Ομοσπονδιών και ταυτόχρονα η διαγραφή της τροποποίησης του καταστατικού του.Τούτο διότι, χρονικά “ ήρθε δεύτερο “ μετά την ΠΟΜΕΝΣ, επιβεβαιώνοντας όσα εδώ και ένα χρόνο η Ομοσπονδία μας διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση.

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018, μετά από πρωτοβουλία του εν λόγω κατηργημένου σωματείου ΠΟΕΣ, εκδικάστηκε αίτηση προσωρινής διαταγής, με αίτημα να ανασταλεί η ακύρωση και διαγραφή του μέχρι να συζητηθούν τα ένδικα μέσα που έχει ασκήσει κατά της ως άνω απόφασης.

Στην αίτησή του παραδέχεται ρητά αυτό που απέκρυπτε μέχρι χθες συστηματικά και τεχνηέντως από όλους τους στρατιωτικούς και από την Πολιτική κ Στρατιωτική Ηγεσία:  ότι μετά την έκδοση της απόφασης είναι, πλέον, ένα σωματείο εκτός νομικού κόσμου, επιβεβαιώνοντας την ξεκάθαρη θέση και αλήθεια της ΠΟΜΕΝΣ επί του συγκεκριμένου θέματος. Για το σκοπό αυτό άλλωστε ζητούσε να "επανέλθει εν ζωή", μέχρι να συζητηθούν τα ένδικα μέσα που έχει ασκήσει.


Σήμερα, η δικαιοσύνη απεφάνθη στα πλαίσια της προσωρινής διαταγής: επανέφερε για λίγο στη ζωή το σωματείο αυτό, μέχρι να συζητηθούν τα ένδικα μέσα που έχει ασκήσει.

Η Ομοσπονδία μας, με σεβασμό όπως πάντα στις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης, είτε θετικές είτε αρνητικές, θα σεβαστεί την προσωρινή διαταγή της Προέδρου, αναμένοντας την δίκη της αίτησης αναστολής το Μάρτιο.

Το ερώτημα όμως που γεννάται και θα ακολουθεί όσους ακολουθήσουν την ΠΟΕΣ, παραμένει : Από πότε Ενώσεις Στρατιωτικών που είναι εναρμονισμένες με τον Ν.4407/16, μπορούν να βρίσκονται κάτω από ένα αστικό εργοδοτικό σωματείο εμπόρων κ βιοτεχνών, διατηρώντας τα προνόμια του συνδικαλιστικού νόμου για τις ΕΔ, την ίδια στιγμή που ο νόμος και η απόφαση του τακτικού δικαστηρίου, αναφέρει ρητά, ότι η αποκλειστική εκπρόσωπος των εν ενεργεία στρατιωτικών, είναι η ΠΟΜΕΝΣ;
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ