2018-02-24 09:07:52
Φωτογραφία για Αγωνία για αγνοούμενη στη Μάνη: Αποκαλύψεις για τα τελευταία λεπτά πριν την εξαφάνισή της
Ο καβγάς με τον σύζυγό της και το ωτοστόπ λίγο μετά - Γιατί ο άντρας της έφυγε για τη Νέα Υόρκη μετά την εξαφάνιση της γυναίκας του Συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση της

57χρονης Χριστίνας Εξαρχουλέα από τη Μάνη Μεσσηνίας η οποία τέσσερις μήνες τώρα δεν έχει δώσει κανένα ίχνος ζωής.

Η γυναίκα φέρεται να έφυγε από το σπίτι της, στη Στούπα, στις 24 Οκτωβρίου 2017 και να πήγε με ωτοστόπ σε κοντινό οικισμό. Εκεί όπως επιβεβαιώνεται από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου, μίλησε με τον άντρα της που της ζήτησε να γυρίσει στο σπίτι. Λίγο πριν δηλωθεί επισήμως η εξαφάνισή της από τον σύζυγό της, είχε προηγηθεί μεταξύ τους ένας έντονος καβγάς, όπως υποστηρίζει στο protothema.gr ο ξάδερφος και γείτονας της Χριστίνας, με τον οποίο η 57χρονη γυναίκα είχε πολύ καλές σχέσεις.

«Καβγάδιζαν και βγήκα έξω ανήσυχος να δω τι συμβαίνει. Μάλιστα, η Χριστίνα φώναζε: "Εγώ  θα φύγω ή εσύ"».


Ο ξάδερφος της Χριστίνας δεν αντέδρασε, έφυγε διακριτικά και μόλις επέστρεψε, η 57χρονη γυναίκα δεν ήταν πια εκεί. Την επόμενη μέρα που έγινε γνωστή η εξαφάνισή της, έμαθε πως η αγνοούμενη όταν έφυγε από το σπίτι της μετά τη λογομαχία, πήγε σε κοντινό σούπερ μάρκετ  και έκανε ωτοστόπ για να φύγει από το χωριό με προορισμό την Καλαμάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα η Χριστίνα ήταν εξαντλημένη και αδυνατισμένη. Μάλιστα, μια μέρα πριν εξαφανιστεί είχε επισκεφτεί το νοσοκομείο Καλαμάτας προκειμένου να πάρει τα αποτελέσματα ιατρικών εξετάσεων για τα οποία ανησυχούσε πολύ.

Τέσσερις μήνες, τώρα, οι δυο αδερφές της ζουν με την αγωνία αν η αγαπημένη τους αδερφή είναι καλά στην υγεία της ή της έχει συμβεί κάτι κακό. Η αδερφή της αγνοούμενης, Αντωνία Εξαρχουλέα, κάνει παράκληση να βρεθεί η αδερφή της. Όπως η ίδια υποστηρίζει έμαθε για την εξαφάνιση της αδερφής της από τον ξάδερφό της και όχι από τον γαμπρό της και σύζυγο της αγνοουμένης. Ιδιαίτερη εντύπωση της προκάλεσε το γεγονός ότι ο άντρας της αδερφής της έφυγε για τη Νέα Υόρκη όπου μένει μέχρι και σήμερα, λίγες ημέρες μετά την εξαφάνιση της Χριστίνας.

«Είναι μια καλή κοπέλα που δεν απέκτησε παιδιά. Εδώ και δέκα χρόνια που παντρεύτηκε απομακρύνθηκε από τους δικούς της ανθρώπους. Ακόμη κι αν αντιμετώπιζε προβλήματα με τον σύζυγό της, δεν μιλούσε γι' αυτά. Τον υποστήριζε μέχρι θανάτου.Προσωπικά δεν πιστεύω πως ο άντρας της ανησύχησε ιδιαίτερα που χάθηκε. Βρήκαμε τα πράγματά της σε κούτες αλλά δεν μπορώ να ξέρω πως τα είχε αφήσει η ίδια πριν χαθεί. Όσο για το κινητό της της τηλέφωνο δεν βρέθηκε ποτέ. Ο σύζυγός της δήλωσε στην αστυνομία πως η Χριστίνα το πήρε μαζί της. Στο σπίτι της βρέθηκε το βιβλιάριο ασθενείας αλλά όχι η ταυτότητά της».

Ένα από τα ερωτήματα που απασχολεί ιδιαίτερα τους συγγενείς της αγνοούμενης είναι γιατί ο σύζυγός της, έσπευσε να φύγει για την Αμερική, λίγες ημέρες μετά την εξαφάνισή της. Ο ίδιος πάντως μιλώντας στην Αγγελική Νικολούλη είπε ότι έφυγε γιατί δεχόταν απειλές χωρίς να κατονομάσει ποιοι τον απειλούσαν, ενώ τόνισε επίσης πως από την πρώτη στιγμή έσπευσε στην αστυνομία  για να δηλώσει την εξαφάνιση της γυναίκας του, ενώ έδωσε κι όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις στις αρμόδιες αρχές. Αποκάλυψε επίσης πως η σύζυγός του είχε ξαναφύγει από το σπίτι στο παρελθόν ενώ εξέφρασε την αγωνία του για την τύχη της γυναίκας του.

«Είναι πολλά αυτά που θέλω να πω. Όταν ήμουν εγώ κάτω στη Μάνη, μαζί με την αστυνομία  δούλεψα πολύ, βοήθησα, προσπάθησα. Δεν μαλώσαμε εκείνη την ημέρα της εξαφάνισής της. Ο ξάδερφος που το λέει, ας το αποδείξει. Εκείνη την ημέρα, έφυγε με μια μαύρη σακούλα σκουπιδιών, δεν ήταν τσάντα. Είχε ξαναφύγει πριν από ένα χρόνο αλλά επέστρεψε στο σπίτι μετά από δυο-τρεις ημέρες. Εκείνο το μεσημέρι το τηλέφωνό της ήταν κλειστό και είχαν σήμα από τον κάμπο».

Ωστόσο, μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν τη Χριστίνα εκείνο το μεσημέρι, γύρω στις 14:00 να ψωνίζει σε ένα σούπερ μάρκετ και να επιστρέφει πάλι πίσω στο σπίτι.

Ο ίδιος το αρνήθηκε κατηγορηματικά.

«Στο σπίτι το δικό μου δεν επέστρεψε ποτέ. Ούτε η αστυνομία δεν μου το έχει πει, ότι γύρισε στο χωριό την ίδια μέρα. Αυτό είναι καινούργιο σενάριο για μένα ότι γύρισε στο σπίτι. Με την αστυνομία δούλεψα πολύ, βοήθησα. Αυτό που λένε ότι γύρισε σπίτι δεν υπάρχει. Επίσης έχω πει στην αστυνομία ότι καβγαδίζαμε σαν ζευγάρι αλλά εκείνη την ημέρα η Χριστίνα ήταν όλο αγάπη. Εγώ πάντως θέλω να βρεθεί η Χριστίνα, θέλω να τη βοηθήσω, δεκαπέντε χρόνια ήμασταν μαζί. Αν βρεθεί η Χριστίνα δεν θα την παρατήσω αλλά φοβάμαι ότι μπορεί να έχει κάνει κακό στον εαυτό της. Η αστυνομία ήξερε ότι θα πάω στην Ευρώπη ή κάπου αλλού. Τους είχα πει ότι θα φύγω γιατί κάποιοι είχαν αρχίσει να με απειλούν και τους είπα είτε θα πάω φυλακή είτε θα φύγω από εδώ για να ησυχάσω».

Τα πεθερικά της αγνοούμενης Χριστίνας μίλησαν στο «Τούνελ». Ανέφεραν πως της είχαν ιδιαίτερη αδυναμία και ανησυχούσαν πολύ που το τελευταίο διάστημα είχε αδυνατίσει υπερβολικά. Για τον λόγο αυτό ο πεθερός της ανέλαβε την πρωτοβουλία να απευθυνθεί σε γιατρό, για να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Όπως είπαν η αγνοούμενη φοβόταν πολύ τα αποτελέσματα, τα οποία παρέλαβε από το νοσοκομείο της Καλαμάτας μία μέρα πριν εξαφανιστεί.

Το μεσημέρι της Τρίτης 24 Οκτωβρίου τους τηλεφώνησε ο γιος τους και είπε στον πατέρα του, πως η Χριστίνα ήταν σε μια φίλη της σε κοντινό χωριό και πως δεν απαντούσε στις κλήσεις του. Τον παρακάλεσε  να την  καλέσει  και εκείνος και να της πει να επιστρέψει στο σπίτι. Η Χριστίνα δεν απάντησε ούτε στις δικές του κλήσεις, αλλά ούτε και στα ηχητικά μηνύματα που της άφησαν.

Σύμφωνα με τον πεθερό της, το τηλέφωνο της 57χρονης συνέχισε να δέχεται κλήσεις και μηνύματα ακόμη και λίγες μέρες μετά την εξαφάνιση.

Ο ίδιος πιστεύει πως η νύφη του ζει και πως η ίδια επέλεξε να φύγει.

Η πεθερά της Χριστίνας ανέφερε πως αντιμετώπιζε προβλήματα στη σχέση της με τον γιο της, καθώς τσακώνονταν συχνά, αλλά μίλαγε γι' αυτόν με τα καλύτερα λόγια.

Είπαν στο «Τούνελ» πως λίγο καιρό μετά την εξαφάνιση ο γιος τους αποφάσισε να φύγει για την Αμερική αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Δεν έχουν όμως το τηλέφωνό του και δεν ξέρουν κάτι άλλο πέρα από το ότι μένει στη Νέα Υόρκη.

Περιέγραψαν τη Χριστίνα σαν ένα κοινωνικό άτομο που είχε ελευθερία κινήσεων και εξέφρασαν την ελπίδα να βρεθεί.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ