2018-02-24 16:35:35
Φωτογραφία για «Η Ομάδα των Αψβούργων» Νέες καταγγελίες για το πρώην δεξί χέρι του Τραμπ: Πλήρωνε Ευρωπαίους πολιτικούς!
Το πρώην δεξί χέρι του Τραμπ Πολ Μάναφορντ πλήρωνε αδρά υψηλόβαθμους Ευρωπαίους πολιτικούς για να στηρίζουν το φιλορωσικό καθεστώς στην Ουκρανία - Ο Μάναφορντ είχε συστήσει την «ομάδα των Αψβούργων» την οποία συντόνιζε πρώην Ευρωπαίος

καγκελάριος Ποια είναι η «ομάδα των Αψβούργων» που τα έπαιρνε... χοντρά από τον πρώην επικεφαλής της εκστρατείας της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Πολ Μάναφορντ;

Αυτή είναι μία από την κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν από τον εισαγγελέα, στο πλαίσιο έρευνας για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016. Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ απάγγειλε κατηγορίες σε βάρος του πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ Πολ Μάναφορτ, με τον αμερικανικό Τύπο να... βουίζει για τις νέες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Το 2012 και το 2013 ο Μάναφορντ πλήρωνε αδρά Ευρωπαίους πολιτικούς ανάμεσά τους κι ένας Ευρωπαίος καγκελάριος, για να στηρίζουν το φιλορωσικό καθεστώς στην Ουκρανία. Πάντως, καγκελάριο έχουν μόνο δύο χώρες στην Ευρώπη: Η Γερμανία και η Αυστρία. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που καταρτίστηκε από την ομάδα του ειδικού εισαγγελέα, ο Μάναφορτ πλήρωνε μυστικά πρώην υψηλόβαθμους Ευρωπαίους πολιτικούς, το 2012 και το 2013, προκειμένου να υποστηρίζουν τη φιλορωσική τότε κυβέρνηση της Ουκρανίας.

Στο κατηγορητήριο υποστηρίζεται πως ο Πολ Μάναφορτ κατέβαλε πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ σε τότε πολιτικούς ηγέτες στην Ευρώπη - που δεν κατονομάζονται.

Κατά το ίδιο έγγραφο, ο Μάναφορτ είχε δημιουργήσει την «ομάδα των Αψβούργων», η οποία υποτίθεται ότι προέβαινε σε ανεξάρτητες,θετικές κρίσεις για τις ενέργειες της τότε ουκρανικής κυβέρνησης. Την ομάδα αυτή φέρεται να διηύθυνε πρώην Ευρωπαίος καγκελάριος, ο οποίος στο κατηγορητήριο αναφέρεται ως «Ξένος Πολιτικός Α», σε συντονισμό με τον Μάναφορτ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ