2018-02-24 18:00:19
Φωτογραφία για Από τι κινδυνεύουν περισσότερο οι γυναίκες που καταναλώνουν πολύ αλκοόλ;
Αν είσαι γυναίκα και πίνεις πού και πού ένα ποτό – ειδικά ένα ποτήρι κόκκινο κρασί ή μπίρα, δεν είναι κακό. Σε περίπτωση όμως που το παρακάνεις με το αλκοόλ – και επιπλέον καπνίζεις – εκθέτεις την υγεία σου σε σοβαρούς κινδύνους.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν συχνά αρκετό ως πολύ αλκοόλ υφίστανται πιο γρήγορα τις επιπτώσεις από την κατάχρηση σε σχέση με τους άντρες. Παρουσιάζουν σε πιο σύντομο χρόνο ατροφία του εγκεφάλου και βλάβες στην καρδιά, τους μυς και το συκώτι.

Το αλκοόλ διυλίζεται πιο αργά στο γυναικείο σώμα

Όπως αποδεικνύουν σχετικές έρευνες, οι γυναίκες αρχίζουν να έχουν προβλήματα συναφή με το αλκοόλ σε χαμηλότερα επίπεδα πόσης από ό,τι οι άνδρες. Ένας λόγος είναι ότι κατά μέσο όρο οι γυναίκες ζυγίζουν λιγότερο από τους άνδρες και έχουν λιγότερο νερό και περισσότερο λίπος στο σώμα τους, με αποτέλεσμα το αλκοόλ να διυλίζεται πιο αργά ανά κιλό σωματικού βάρους. Επομένως, αν ένας άνδρας και μία γυναίκα του ιδίου βάρους πιούν την ίδια ποσότητα αλκοόλ, η συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα της γυναίκας έχει την τάση να είναι υψηλότερη θέτοντάς την έτσι σε μεγαλύτερο κίνδυνο.


Αυξάνει τα οιστρογόνα

Δυστυχώς όμως, εκτός από τα σοβαρά προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει η αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ σε όλους τους πότες, ειδικά στις γυναίκες έχει συσχετιστεί και με τον καρκίνο του μαστού. Και αυτό γιατί το αλκοόλ ανεβάζει τα επίπεδα των οιστρογόνων στο αίμα, τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης του συγκεκριμένου καρκίνου – περισσότερο ακόμα αν υπάρχει επιβαρυμένο κληρονομικό ιστορικό ή άλλοι παράγοντες κινδύνου. Γι΄ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή!

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ