2018-02-24 18:53:47
Φωτογραφία για Το παιχνίδι χοντραίνει πολύ, είναι πολύ πέρα από το μπόι μας, τα μάτια… 14
Τα ενεργειακά κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου είναι εξαιρετικά πολύτιμα για τις ΗΠΑ και την ΕΕ, διότι μόνο μέσω αυτών μπορεί να απεξαρτηθεί αποτελεσματικά ενεργειακά η Ευρώπη από την Ρωσία και αποτελούν μακροπρόθεσμο πλάνο των ΗΠΑ.

Οι επιτακτικές επιδιώξεις σε σημείο εχθροπραξιών του Ερντογάν, θα ήταν ίσως η μοναδική φορά που θα ανάγκαζε τις ΗΠΑ να πάρουν διαζύγιο απο την αμφιλεγόμενη φιλία τους, διώχνοντας τον από το ΝΑΤΟ.

Τα πολύ μεγαλύτερα μακροπρόθεσμα γεωπολιτικά και οικονομικά κέρδη των ΗΠΑ στην ευρύτερη περιοχή που ήδη προετοιμάστηκαν από καιρό (βλέπε Αίγυπτο και Μουμπάρακ-Μόρσι-Σίσι), θα τον θυσίαζαν αν το τραβήξει κι’ άλλο. 

Τα εμπόδια που δημιουργεί και στα Βαλκάνια (ΠΓΔΜ-Αλβανία) στα σχέδια των ΗΠΑ για δημιουργία Ρωσικού μπλόκ, διότι ο ίδιος επιμένει να ονειρεύεται μουσουλμανικά τόξα, αλλά και στην Αν. Μεσόγειο. Εν ολίγοις, ο Ερντογάν πλέον είναι σκέτη φύρα στα σχέδια των συμμάχων του.


Αυτό το γνωρίζει και ο Πούτιν σπρώχνοντας ως πιόνι τον Ερντογάν να εξωτερικεύει την ανεπάρκεια του στο Αφρίν, μέσω των προσκομμάτων που του φυτεύει δια του Συριακού στρατού, στην Αν. Μεσόγειο. Δεδομένης της σημερινής σχέσης Άγκυρας-Μόσχας, η Ρωσία θα πάταγε έτσι πόδι μέσω της Τουρκίας στα κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου ανατρέποντας τα μακροχρόνια αμερικανικά και Ευρωπαικά σχέδια, με την Ευρώπη πλήρως εξαρτώμενη από τη Ρωσία.

Οι ΗΠΑ δεν θα το επιτρέψουν και εκείνο που φοβάμαι ότι χρειάζονται, είναι ενα πραγματικά θερμό επεισόδιο ως αφορμή για να τον θέσουν εκτός ΝΑΤΟ. Όταν λέω πραγματικά θερμό, εννοώ με πραγματικά ανθρώπινα θύματα και πιθανή βύθιση σκάφους.

Από την άλλη βέβαια, αυτό είναι στις επιδιώξεις του Πούτιν για να χειρίζεται πλέον ελεύθερα τη Τουρκία. Είναι κάτι που το γνωρίζει καλά και η Ελληνική κυβέρνηση που κάνει προσεκτικές κινήσεις, κρατώντας χαμηλούς τόνους. Πολύ δύσκολα μια κυβέρνηση θα άντεχε τέτοια απώλεια. Το ίδιο και οι Ιταλοί ενόψει εκλογών με το γεωτρύπανο της ΕΝΙ.

Το παιχνίδι χοντραίνει πολύ, είναι πολύ πέρα από το δικό μας μπόι, αφορά ολόκληρη την Ευρώπη και τα μεγάλα Αμερικανικά συμφέροντα, οι ΗΠΑ δεν θα ενδώσουν πλέον στις επιθυμίες Ερντογάν και ο ίδιος είναι άγνωστο μέχρι πού θα το τραβήξει.

Τα μάτια μας δεκατέσσερα!

ΠΗΓΗ: http://www.mikrometoxos.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ