2018-02-24 19:52:25
Φωτογραφία για 6 συμβουλές για εσάς που μεγαλώνετε δίδυμα
Είναι μια πρόκληση να μεγαλώνεις παιδί. Πόσο μάλλον δύο. Ταυτόχρονα. Κι ακόμα κι αν έχετε ήδη εξοικειωθεί με το διπλό καρότσι και τα ταυτόχρονα ταΐσματα, υπάρχουν πιθανότατα άλλα ζητήματα που δεν έχετε καταφέρει να βολέψετε. Ίσως αυτές οι συμβουλές σάς βοηθήσουν:

Βάλτε τα στο ίδιο δωμάτιο όσα είναι νήπια

Με αυτό τον τρόπο θα έχετε να τακτοποιείτε μόνο ένα παιδικό δωμάτιο. Και επιπλέον, δεν θα χρειάζεται να τρέχετε από το δωμάτιο του ενός στο δωμάτιο του άλλου όταν ξυπνάνε και τα δύο τη νύχτα (κάτι που με ένα παράξενο τρόπο καταφέρνουν πάντα να συγχρονίσουν)!

Φροντίστε να υπάρχει ένας προσωπικό χώρος για το καθένα

Το να ζεις με δίδυμο αδερφάκι είναι σαν να βρίσκεσαι σε ένα μίνι παιδικό πάρτι όλη μέρα. Κι αυτό μπορεί να προκαλέσει εκνευρισμό στα παιδιά. Η ιδανική λύση είναι να παρέχετε στο καθένα ένα μέρος που μπορεί να θεωρεί δικό του και εκεί να ηρεμεί και να χαλαρώνει. Δεν χρειάζεται να είναι ένα ολόκληρο δωμάτιο. Μια σκηνούλα, ένα στρώμα στο πάτωμα με μια χρωματιστή κουνουπιέρα να το καλύπτει ή και ένα τραπέζι καλυμμένο μέχρι κάτω με μια κουβέρτα ή ένα τραπεζομάντηλο, είναι μια χαρά.


Μην πανικοβάλλεστε όταν η ανάπτυξη του ενός προχωράει με διαφορετικούς ρυθμούς από του άλλου

Είναι πολύ πιθανό το ένα να περπατήσει και το άλλο να μη δείχνει ακόμα ενδιαφέρον να σταματήσει το μπουσούλημα. Ή το ένα να βγάλει δοντάκι και το άλλο όχι ακόμα. Μην ξεχνάτε ότι είναι μεν αδέρφια και μάλιστα δίδυμα αλλά την ίδια στιγμή πρόκειται για δύο διαφορετικούς ανθρώπους.

Πάρτε τους ρούχα σε ουδέτερες αποχρώσεις

Ακόμα κι αν το ένα είναι αγοράκι και το άλλο κοριτσάκι, μπορείτε να έχετε μία κοινή γκαρνταρόμπα -τουλάχιστον όσο είναι μωρά. Απλά επιλέξτε τα ρούχα τους σε χρώματα που δεν ταυτίζονται με το φύλο.

Απασχολήστε τα με δραστηριότητες στις οποίες δεν θα τσακώνονται ποιο θα πάρει ένα συγκεκριμένο παιχνίδι

Υπάρχουν ένα σωρό πράγματα που μπορούν να κάνουν παράλληλα, χωρίς να καυγαδίζουν. Για παράδειγμα, μπορείτε να φτιάχνετε όλοι μαζί κέικ ή μπισκότα, όπου το καθένα θα έχει να «παίξει» με το δικό του κομμάτι ζύμης.

Μην τα αποκαλείτε «τα δίδυμα»

Βοηθήστε από μικρή ηλικία τα παιδιά να αναπτύξουν την ιδιαίτερη ατομική τους ταυτότητα, αποκαλώντας το καθένα με το όνομά του. Επίσης, φροντίστε να περνάτε έστω ελάχιστον χρόνο με το καθένα ξεχωριστά μέσα στη μέρα. Είναι σημαντικό για να αποκτήσετε αυτή την ιδιαίτερη σχέση που θα σας δέσει με το καθένα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ