2018-03-02 00:09:15
Φωτογραφία για Παραιτήθηκε η καλλονή διευθύντρια του Τραμπ
Γιατί την έβρισε ο Αμερικανός πρόεδρος λίγες ώρες πριν ανακοινώσει την απόφασή της να διακόψει τη συνεργασία της μαζί του; - Τι δηλώνουν η ίδια, ο Τραμπ και η Ιβάνκα

Η είδηση της παραίτησης ενός ακόμα στενού συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ, της εντυπωσιακής Χόουπ Χικς, έπεσε σαν «βόμβα» στον Λευκό Οίκο και αναμένεται να προκαλέσει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στον στενό κύκλο με τα πρόσωπα εμπιστοσύνης του Αμερικανού προέδρου.

Λίγες ώρες μετά το ρεπορτάζ των New York Times που έκανε λόγο για επικείμενη παραίτηση της διευθύντριας επικοινωνιών του Λευκού Οίκου, η ίδια η καλλονή - που μέχρι στιγμής πιστευόταν ότι είχε άψογη σχέση με τον Τραμπ - επιβεβαίωσε ότι είναι αλήθεια.

Με την επίσημη αιτιολογία ότι αποχωρεί από το πόστο της επειδή εκπλήρωσε τον σκοπό της και πρόκειται να αναζητήσει άλλες επαγγελματικές ευκαιρίες, η 29χρονη γυναίκα ευχαρίστησε σε δήλωσή της τον Αμερικανό πρόεδρο και του ευχήθηκε ό,τι καλύτερο για το υπόλοιπο της θητείας του στο πηδάλιο της χώρας.


Στο ίδιο «πολιτισμένο» κλίμα, ο Τραμπ επαίνεσε την νεαρή γυναίκα, που υπήρξε το δεξί του χέρι στις επιχειρήσεις του και κατόπιν στη διακυβέρνηση της χώρας εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι δρόμοι τους θα συναντηθούν ξανά στο μέλλον. «Η Χόουπ είναι μια εξαιρετική γυναίκα και έκανε πολύ καλή δουλειά την τελευταία τριετία. Είναι πανέξυπνη, προνοητική, ένας πραγματικά υπέροχος άνθρωπος. Θα μου λείψει η παρουσία της στο πλευρό μου αλλά όταν με προσέγγισε και μου εξέφρασε την επιθυμία να εκμεταλλευτεί κάποιες άλλες ευκαιρίες, έδειξα απόλυτη κατανόηση. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεργαστούμε ξανά στο μέλλον», αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος σε σχετική δήλωσή του.

Τη θλίψη τους για την παράιτηση της Χικς εξέφρασαν επίσης η Ιβάνκα Τραμπ και η έμπιστη σύμβουλος του Τραμπ, Κελιάν Κόνγουεϊ. Η πρώτη έγραψε στο Twitter ότι «με βαριά καρδιά αλλά απίστευτη ευγνωμοσύνη» της εύχεται επιτυχία στα επόμενα βήματα, ενώ η δεύτερη - σε πιο προσωπικό τόνο - της υπενθύμισε ότι την αγαπάει και ότι θα της λείψει.

Ωστόσο, σύμφωνα με το CNN, η υπόθεση της αποχώρησης της Χικς μπορεί να μην είναι τόσο «αθώα» όσο παρουσιάζεται από τα στελέχη του Λευκού Οίκου.

Μια πηγή δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο ότι λίγες ώρες πριν την παραίτησή της, ο Τραμπ κατσάδιασε άσχημα την διευθύντρια επικοινωνίας του επειδή παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια κατάθεσής της στο πλαίσιο της έρευνας για την εμπλοκή της Ρωσίας στις εκλογές ότι, ορισμένες φορές, λέει «αθώα ψεματάκια» για τον πρόεδρο.

Η Χικς είχε περάσει εννέα ώρες την περασμένη Τρίτη καταθέτοντας στην Επιτροπή Πληροφοριών του Λευκού Οίκου σχετικά με τις υποτιθέμενες επαφές στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ με Ρώσους αξιωματούχους. Κάποια στιγμή, υποστηρίζοντας την ειλικρίνειά της, η 29χρονη είπε ότι, παρά το γεγονός ότι έχει πει «αθώα ψεματάκια» για τον Τραμπ, όσα έχει δηλώσει για τη Ρωσία είναι απόλυτα ακριβή.

Η παραδοχή αυτή, σύμφωνα με την πηγή του CNN, προκάλεσε την οργή του Τραμπ που έβαλε κάτω την έμπιστη διευθύντριά του και της τα 'ψαλλε για τα καλά, αποκαλώντας την μάλιστα ανόητη. «Πώς μπόρεσες να φερθείς τόσο ηλίθια» φέρεται να της είπε, με πολλούς να εικάζουν ότι αυτή η φράση ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την Χικς και ώθησε την 29χρονη στην απόφαση να τραβήξει χωριστό δρόμο από το ευέξαπτο αφεντικό της.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ