2018-03-06 10:18:08
Φωτογραφία για Εκδήλωση στο Μουσείο της Ακροπόλεως θέμα «Θέρμος: Η έδρα της Αιτωλικής Συμπολιτείας, Το Ιερό του Απόλλωνος και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου»
Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως  με την παρουσία εκπροσώπων  του πολιτισμού , της πολιτικής , του τουρισμού , των γραμμάτων και πλήθουςκόσμου, έγινε η εκδήλωση  για το βαρυσήμαντο θρησκευτικό και πολιτικό κέντρο της αρχαίας Αιτωλικής Συμπολιτείας το Θέρμο.

Η εκδήλωση  είχε θέμα «Θέρμος: Η έδρα της Αιτωλικής Συμπολιτείας, Το Ιερό του Απόλλωνος και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θέρμου» και πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 4 Μαρτίου 2018 στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ακροπόλεως όπου επικράτησε το αδιαχώρητο

Στο Μουσείο της Ακρόπολης εκατοντάδες προσκεκλημένοι ,γέμισαν ασφυκτικά το αμφιθέατρο για να ενημερωθούν για τον αρχαίο Θέρμο, κοιτίδα Δημοκρατίας και Πολιτισμού, που αποτέλεσε παράδειγμα ισοπολιτείας και ισονομίας των πανάρχαιων χρόνων ,  την οποία  εκδήλωση στήριξε  και έθεσε υπό την αιγίδα του  ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπης   Παυλόπουλος .


Την ιστορική εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θέρμου με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδος και την Εταιρεία Φίλων Μουσείου & Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου .

Παρέστησαν η Γ.Γ του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Βλαζάκη ,  ο Βουλευτής  Αιτωλ/νιας Δημήτριος Κωνσταντόπουλος , ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου , η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νιας Χριστίνα Σταρακά , ο τ. Υπουργός Θάνος Μωραΐτης ,  εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος  κ. Ιερωνύμου , ο τ. Βουλευτής Απόστολος Κωστόπουλος , ο Διευθυντής του Γραφείου  του  Υπουργού Υποδομών  Σταύρος Καραγκούνης  , ο πολιτευτής  Σωτήρης Κοντονάσιος , οι καθηγητές Πανεπιστημίου Παναγιώτης Κοντός , Βασίλειος Λαμπρινουδάκης , ο Ιστορικός  και  τ.Δήμαρχος  Αμφιλοχίας Νίκος Τέλωνας , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων Επαμεινώνδας Λαμπρακάκης, , ο τ. Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου Βασίλειος Μουρκούσης , οι Συγγραφείς κ.κ. Δ.Μπερερής και Μ.Κοτίνης , οι Αντιδήμαρχοι Θέρμου  Ιωάννα Καλημέρη και Αθανάσιος Βαλλής , ο Πρόεδροςτης Τ.Κ Θέρμου Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος , οι δημοτικοί σύμβουλοι Ν. Κωστακόπουλος , Δ. Κόκκοτος και Δ. Δάλλας , ο Προϊστάμενος  του ΑρχαιολογικούΜουσείου Θέρμου Αλέξανδρος Σιαδήμας ,  οι Αρχαιολόγοι Λίνα Μακραδήμα , Μιμίκα Γαβρίνα ,Γεώργιος Σταμάτης , Μαρία Σταυροπούλου Γάτση τ.Προϊσταμένη  της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νιας – Λευκάδας και Βασίλης Χρυσικόπουλος , εκπρόσωποι φορέων  και τοπικών συλλόγων του δήμου Θέρμου .

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος της Εταιρείας Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χωρου Θέρμου κ. Αντώνιος Βασιλόπουλος. Χαιρετισμούς έκαναν  οΔήμαρχος Θέρμου Σπυρίδων Κωνσταντάρας , η  Γ.Γ του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Αικατερίνη Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη ,  η Αντιπεριφερειάρχης κ. Χριστίνα Σταρακά και ο κ. Κωνσταντίνος Καλογεώργος εκπρόσωπος της Ελλάδος στην Παγκόσμια Οργάνωση Τουρισμού SKAL .

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν ο Θέρμιος Συγγραφέας κ.Ιωάννης Καρύτσας , ο ομότιμος Καθηγητής Αρχαιολογίας κ. Ιωάννης Παπαποστόλου  και η Προϊσταμένη  της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νιας – Λευκάδος  κ. Ολυμπία Βικάτου .

Ο Δήμος Θέρμου εκφράζει θερμές ευχαριστίες  προς όλους  που συνέβαλαν  με την παρουσία τους  στην πετυχημένη εκδήλωση και κυρίως  τον πρόεδρο του Μουσείο Ακροπόλεως Καθηγητή  κ. Δ. Παντερμαλή και το προσωπικό  του Μουσείου.
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ