2018-03-07 17:03:26
Φωτογραφία για Μήπως κάθεστε με λάθος τρόπο στην τουαλέτα; Δείτε ποιος είναι ο σωστός και αποφύγετε ποικίλα προβλήματα
Ο παραδοσιακός τρόπος με τον οποίο καθόμαστε στην τουαλέτα δεν είναι και τόσο «σωστός» όσο νομίζαμε.

Αν και είναι απόλυτα κατανοητό ότι το εν λόγω θέμα σας κάνει να νιώθετε κάπως άβολα, όμως έχει σημασία να δώσετε βάση.

Ο τρόπος με τον οποίο κάθεστε στην τουαλέτα για το «νούμερο 2» δεν είναι ο καταλληλότερος δεδομένης της ανατομίας του εντέρου και της γενικότερης υγείας του γαστρεντερικού συστήματος.

Γιατί;

Μπορεί να νιώθετε άνετοι όταν κάθεστε με τα πόδια σας σε γωνία 90 μοιρών στην τουαλέτα διαβάζοντας εφημερίδα, όμως το έντερό σας έχει άλλη άποψη. Για την ακρίβεια αν οι τουαλέτες έπρεπε να είναι εργονομικές, θα ήταν απλά μια τρύπα στο πάτωμα -βλέπε «τούρκικες».

Ο λόγος; Το σώμα μας είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε η καταλληλότερη θέση για το «νούμερο 2» να είναι ούτε λίγο ούτε πολύ ένα βαθύ κάθισμα. Όταν καθόμαστε σε γωνία 90 μοιρών στην κλασική, δυτικού τύπου τουαλέτα, δυσχεραίνουμε τη φυσική οδό των εντέρων, εμποδίζοντας την ομαλή διέλευση των κοπράνων προς τη λευτεριά, ενώ αυξάνουμε τη γενικότερη πίεση στην περιοχή προκαλώντας σε αρκετές περιπτώσεις αιμορροϊδοπάθεια και δυσκοιλιότητα.


Αν δεν καταλάβατε τι εννοούμε, η παρακάτω φωτό θα σας διαφωτίσει.

Όμως, σε γωνία 35 μοιρών περίπου, όλα αλλάζουν και παίρνουν τη φυσική τους πορεία. Αυτή η θέση είναι η φυσική, παρά το γεγονός ότι για το δυτικό κόσμο το αναπαυτικό κάθισμα στην τουαλέτα θεωρείται περισσότερο «πολιτισμένο».

Το βαθύ κάθισμα ή λαϊκιστί «κουκουβιστή» θέση, όπως φαίνεται παρακάτω, χαλαρώνει τους μυς του ορθού και έτσι τα κόπρανα περνούν χωρίς δυσκολία, με σχεδόν κάθετη ροή προς τον τελικό σφιγκτήρα.

Πλην αυτού, τα βαθιά καθίσματα γενικότερα αποτελούν εξαιρετική άσκηση για γλουτούς, μηριαίους και τετρακέφαλους. Κάτι ξέρουν λοιπόν αυτοί εδώ οι Σλάβοι που συνηθίζουν να αράζουν έτσι.

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν σας είναι βολική αυτή η στάση, υπάρχει μια πιο ξεκούραστη εναλλακτική ώστε να έχετε εξίσου καλά αποτελέσματα. Απλά τοποθετήστε ένα στεπ κάτω από τα πόδια σας όταν ενεργείστε.

Το έντερό σας θα σας ευχαριστεί.

Πηγή: in2life.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ