2012-05-30 14:28:03
Φωτογραφία για Αναγνώστης αναλύει την δημοκρατία...
Έχουμε δημοκρατία γιατί:

1. Ο λαός ανεπηρέαστος και χωρίς καθοδήγηση ψηφίζει τους αντιπροσώπους του.

2. Η εξουσία, που πηγάζει από τον λαό, εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού ή τουλάχιστον του μεγαλύτερου τμήματος του.

Είναι άτοπο να μιλάμε για προπαγάνδα, για ‘χούντα’ των ΜΜΕ, για εξυπηρέτηση συμφερόντων, για εσκεμμένη στέρηση παιδείας, για δημιουργία φανατισμού και διχόνοιας.

Είναι αστείο να συζητάμε για καταστροφή του τόπου, από τους δημοκρατικά εκλεγμένους άρχοντες του.

Οι όροι ‘πελατειακό κράτος’, ‘σπατάλης δημόσιου χρήματος’, ‘ανυπαρξίας έλεγχου’ μπορούν να ακούγονται κατά κόρον, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν αδικήματα και κανείς δεν πρόκειται να πληρώσει για αυτά.

Και εν κατακλείδι Φταίει μόνο ο Πακιστανός και όχι οι πολιτικοί, που έκαναν την Ελλάδα ‘ξέφραγο αμπέλι’.

Φταίει μόνο ο φοροφυγάς και όχι το κράτος που τον αφήνει, που δεν του έχει μάθει γιατί πρέπει να πληρώνει και πάνω από όλα δεν του έχει δείξει ότι τα χρήματα του πιάνουν τόπο.


Φταίει μόνο ο κακόμοιρος ο ζήτουλας, ο δημόσιος υπάλληλος και όχι αυτοί που τον οδήγησαν εκεί μέσα από την ανυπαρξία αναπτυξιακής πολιτικής για την χώρα 40 χρόνια τώρα.

Φταίνε μόνο τα ακριβά μεροκάματα για την έλλειψη επενδύσεων, και όχι η γραφειοκρατία και το τραγικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Φταίμε εμείς για το χρηματιστήριο, για τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων, για την ΑΣΠΙΣ, για το βατοπέδι, για την SIEMENS, για τις διπλές συντάξεις, για τις μαϊμού επιδοτήσεις, για τους τυφλούς που οδηγούσαν και όχι η ανυπαρξία του κράτους και η ανικανότητα του να ελέγξει ..

Φταίνε τα παιδιά μας για την έλλειψη πολιτικής και κριτικής σκέψης, και όχι η κατάντια της παιδείας σε ένα εργοστάσιο παρασκευής τυποποιημένων προϊόντων, ούτε ο άκρατος καταναλωτισμός ο οποίος ξεδιάντροπα περνάνε στα μυαλά τους.

Μην ξανακούσω λοιπόν κουβέντα περί κακού κράτους, πολιτικών και υποτιθέμενων λόμπι που κατασπαράζουν την χώρα.

Πολύ δε περισσότερο, σε ένα χριστιανικό κράτος, στο οποίο, η αγάπη, η αδελφοσύνη, η συμπόνια, η τιμιότητα είναι βασικές αρχές πάνω στις οποίες δομείται το κράτος.

Πολύ δε περισσότερο σε ένα κράτος , το οποίο, άφησε κληρονομιά στους πολίτες του, έναν αρχαίο πολιτισμό, όπου η δημοκρατία, η ελεύθερη σκέψη, η φιλοσοφία, οι τέχνες, οι επιστήμες και τα γράμματα ήταν βασικό συστατικό.

Πολύ δε περισσότερο σε ένα κράτος όπου τα ΜΜΕ, κοιτίδες πολιτισμού (STAR), ανεξάρτητα (MEGA-SKAI-ALPHA). Χωρίς κανένα συμφέρον μας μεταφέρουν τα πραγματικά γεγονότα, δεν παίρνουν θέση και μας αφήνουν να διαμορφώσουμε την άποψη μας αντικειμενικά, χωρίς παραπληροφόρηση και χωρίς να δημιουργούν φανατισμό και διχόνοια.

Τελικά εμείς φταίμε μόνο σε ένα, στην ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΝΗΜΗΣ…..

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ