2018-03-13 07:25:15
Φωτογραφία για Κύπρος: Καίνε τα «κόκκινα» δάνεια - Αναζητούνται λύσεις
Πέντε χρόνια μετά την κρίση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα εξακολουθεί και είναι το χαρτοφυλάκιο των μη εξυπηρετούμενων δανείων και ο πολιτικός κόσμος αναζητεί λύσεις.

Από σήμερα ξεκινάει μια κρίσιμη εβδομάδα. Στις 15 Μαρτίου οι αρχηγοί των κομμάτων υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, θα αρχίσουν να συζητούν για τον «φάκελο NPLs», με την κάθε πολιτική παράταξη να καταθέτει εισηγήσεις για την επίλυση του προβλήματος.

Υπάρχει και το κυοφορούμενο κρατικό σχέδιο με την ονομασία «Εστία» για χειρισμό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στον τραπεζικό τομέα και  κυρίως στον Συνεργατισμό. Την ίδια ώρα υπάρχουν κενά στο νομοθετικό πλαίσιο για το πλαίσιο αφερεγγυότητας και χρονοβόρες διαδικασίες για εκποιήσεις δανείων.

Επίσης εκκρεμεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις τιτλοποιήσεις δανείων.

Μια μέρα μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό, στις 16 Μαρτίου, αναμένεται να ξεκαθαρίσει αν η Κύπρος θα πετύχει την έξοδό της από την κατηγορία «σκουπίδια» στην οποία βρίσκεται από το 2012.

Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s αναμένεται να εκδώσει τη δική του έκθεση. Ήταν ο πρώτος οίκος που έριξε την κυπριακή πιστοληπτική αξιολόγηση στα «σκουπίδια» τον Φεβρουάριο του 2012 και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα είναι ο πρώτος που θα ανεβάσει το κυπριακό αξιόχρεο στην επενδυτική βαθμίδα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ