2018-03-13 15:57:45
Φωτογραφία για Mητέρα Κούκλατζη σε Κουβέλη: «Αν ήταν δικό σας παιδί τι θα κάνατε;» (ΒΙΝΤΕΟ)
Ραγίζει καρδιές η μητέρα του Λοχία ΕΠΟΠ που κρατείται στην φυλακή Αδριανούπολης απευθυνόμενη στον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας

Με τους γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανούπολης επί 12 ημέρες, συναντήθηκε το πρωί ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φώτης Κουβέλης.

«Τι θα κάνατε εσείς κύριε Κουβέλη αν ήταν το δικό σας παιδί στη θέση του δικού μου;» ρώτησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια και χωρίς να λάβει απάντηση η μάνα του Λοχία (ΕΠΟΠ) Δημήτρη Κούκλατζη κατά τη σημερινή συνάντησή της με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Αμύνης Φώτη Κουβέλη, μαζί με τον σύζυγό της και τους γονείς και του Ανθυπολοχαγού (ΜΧ) Άγγελο Μητρετώδη, στη Λέσχη Αξιωματικών της Ορεστιάδος.

Προηγουμένως είχαν ακούσει τον νέο ΑΝΥΕΘΑ, ο οποίος συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, να τους λέει ότι «Θέλω να σας διαβεβαιώσω για τη συστηματική και επίμονη προσπάθεια που καταβάλλουμε για την όσο το δυνατό πιο γρήγορα επιστροφή των παιδιών σας. Ό,τι είναι δυνατό να κάνουμε, θα το κάνουμε επίμονα και συστηματικά. Οι προσπάθειες συνεχίζονται σε κάθε επίπεδο».


Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες οι γονείς των δύο στρατιωτικών μας επισκέφθηκαν για δεύτερη φορά τα παιδιά τους στις φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου “F” της Αδριναουπόλεως, όπου παρέμειναν στην τουρκική πόλη συνολικώς για εννέα ώρες, από τις οποίες οι τέσσερις περίπου ήταν στις φυλακές.

Από τη συνάντηση αυτή προκύπτουν τα εξής:

1) Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι σε καλή φυσική κατάσταση και με υψηλό ηθικό.

2) Η χθεσινή συνάντηση ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε χωρίς προστατευτικό τζάμι ασφαλείας και χωρίς χρήση τηλεφώνου στην επικοινωνία τους με τους γονείς τους. Ήταν δηλ.μία απευθείας και άμεση επικοινωνία των δύο πλευρών και αυτό είναι οπωσδήποτε προς τη σωστή κατεύθυνση.

3) Ελήφθη η διαβεβαίωση ότι όλες οι εβδομαδιαίες συναντήσεις τους, όσο θα μείνουν στη φυλακή, θα είναι με απευθείας επαφή και επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

4) Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έλαβαν τα βιβλία που τους έφεραν οι γονείς τους για να διαβάζουν και να περνούν τον καιρό τους.

5) Θα μπορούν πλέον να ψωνίζουν ό,τι θέλουν από την καντίνα της φυλακής.

Όλα αυτά τα στοιχεία θεωρούνται από την Ελληνική πλευρά ως «ενθαρρυντικά στοιχεία», γεγονός που αυξάνει και την αισιοδοξία.

(parapolitika.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ