2018-03-13 17:46:42
Φωτογραφία για Στρατηγός Πενταράς: Η συμπεριφορά της Τουρκίας μας κάνει επιφυλακτικούς για το αν ήταν τυχαία η σύλληψη (ΒΙΝΤΕΟ)
«Μπορεί πράγματι να έχασαν τον προσανατολισμό τους και να μπήκαν για κάποια μέτρα, αλλά επειδή υπηρέτησα εκεί, το βλέπω δύσκολο να πέρασαν στο τουρκικό έδαφος» δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΚΥΠ) και Στρατηγός ε.α. Ανδρέας Πενταράς σε συνέντευξή του στο «Ξυπνάμε Μαζί» στο κανάλι Epsilon.

«Μέσα σε 30 με 40 ημέρες συνέβησαν τρεις προκλήσεις από πλευράς Τουρκίας, κατά μήκος των συνόρων του ελληνισμού και εννοώ Θράκη, Αιγαίο και Κύπρο, αυτό μας κάνει κάπως επιφυλακτικούς να σκεφτούμε ότι ήταν εντελώς τυχαίο το επεισόδιο, ότι κατά λάθος μπήκαν στο τουρκικό έδαφος και έγινε η σύλληψη. Και αν κρίνουμε από το πως διαχειρίστηκε η Τουρκία το συμβάν αυτό επίσης μας κάνει ακόμα πιο επιφυλακτικούς. Μπορεί πράγματι να έχασαν τον προσανατολισμό τους και να μπήκαν για κάποια μέτρα, αλλά επειδή υπηρέτησα εκεί, το βλέπω δύσκολο να πέρασαν στο τουρκικό έδαφος» τόνισε.


«Θα μπορούσε να είχε επιλυθεί από τους Τούρκους αφού διαπιστωθεί ότι ήταν απώλεια προσανατολισμού και να τους αφήσουν. Αυτό γινόταν τουλάχιστον παλιά. Τώρα γιατί οι Τούρκοι επιμένουν να διαχειρίζονται με αυτόν τον τρόπο αυτό το επεισόδιο είναι κάτι που δημιουργεί απορίες» συμπλήρωσε.

«Αν η σύλληψη έγινε από τη στρατοχωροφυλακή τότε πρόκειται περί απαγωγής, γιατί είναι μια στρατιωτική υπηρεσία που ασχολείται με την ασφάλεια στο εσωτερικό, τα σύνορα φυλάσσονται από τον στρατό. Δεν ξέρω αν η στρατοχωροφυλακή παρενέβη εκ των υστέρων και η σύλληψη έγινε από τον στρατό ξηράς. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας πρέπει να βγάλει ανακοίνωση να τα ξεκαθαρίσει και να ενημερώσει τον κόσμο και να μην υπάρχουν όλες αυτές οι εικασίες» τόνισε.

Δείτε το βίντεο:
(enikos.gr)
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ