2018-03-13 22:34:04
Φωτογραφία για Μήνυμα Παυλόπουλου προς Αγκυρα και Σκόπια -Το επίσημο δείπνο προς τιμήν του Πορτογάλου προέδρου
Μήνυμα τόσο προς την Αγκυρα όσο και προς τα Σκόπια έστειλε ο Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την προσφώνησή του στο δείπνο προς τιμήν του Πορτογάλου ομολόγου του, στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Υπενθυμίζουμε προς κάθε κράτος, το οποίο φιλοδοξεί να γίνει μέλος της Μεγάλης Ευρωπαϊκής Οικογένειας, ότι οιαδήποτε ενταξιακή προοπτική του εξαρτάται από την πιστή τήρηση του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και την πιστή εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τόνισε ακόμη ότι δεν νοείται ένταξη κράτους στην ΕΕ, αν δεν έχει επιλύσει προηγουμένως την όποια διαφορά έχει με άλλο μέλος. Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε επίσης ότι οφείλουμε να προστατεύσουμε την Ευρώπη της Δημοκρατίας, των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της Δικαιοσύνης από τα επικίνδυνα μορφώματα λαϊκισμού -ή ακόμη και υπολείμματα ναζισμού- τα οποία υπονομεύουν ευθέως τα θεμέλια του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος. Η κυριότερη αιτία γέννησης και επιβίωσης αυτών των μορφωμάτων είναι οι κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, συμπλήρωσε.


Απευθυνόμενος στον Πορτογάλο ομόλογό του, Μαρτσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα, σημείωσε ότι εκείνο, που μας «δένει» περισσότερο, ως λαούς και ως έθνη, είναι το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι είμαστε συνειδητοποιημένοι και συνεπείς Ευρωπαίοι, πιστοί στις αρχές και τις αξίες της ευρωπαϊκής Δημοκρατίας και του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

«Το αποδείξαμε και προσφάτως, όταν με τεράστιες θυσίες -ορισμένες από τις οποίες μάλιστα δεν οφείλονται σε δικά μας λάθη- οι λαοί μας ακολούθησαν, με αταλάντευτη αποφασιστικότητα, τον ευρωπαϊκό τους δρόμο, μέσα στην ΕΕ και στον σκληρό πυρήνα της, την ευρωζώνη», συνέχισε. «Και τούτο συνέβη όταν, την ίδια περίοδο, άλλοι εταίροι μας είτε δυστροπούν, αδίκως και αδικαιολογήτως, να επιτελέσουν τα ευρωπαϊκά τους καθήκοντα είτε, ακόμη χειρότερα, εγκαταλείπουν το σκάφος της ΕΕ αποκλειστικώς και μόνο στη βάση στείρων οικονομικών υπολογισμών».

Μεταξύ άλλων στο Προεδρικό Μέγαρο έδωσαν το παρών οι Γιώργος Σταθάκης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Γιάννης Στουρνάρας, Γιάννης Αμανατίδης, Κωστής Χατζηδάκης, Δημήτρης Βίτσας και Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ