2018-03-14 00:38:01
Φωτογραφία για ΠΕΔΥ Πάτρας: Ελλείψεις σε γιατρούς, αναμονές και παροπλισμένα μηχανήματα
Μπορεί το Υπουργείο Υγείας να έχει σχεδιάσει τις Τοπικές Ομάδες Υγείας, ωστόσο την ίδια ώρα η πρωτοβάθμια περίθαλψη στην Πάτρα, στο πρώην ΠΕΔΥ εξακολουθεί να έχει ελλείψεις σε γιατρούς, αλλά και σε μηχανήματα. Όπως έχει ξαναγράψει το thebest.gr έντεκα γιατροί που έχουν προσληφθεί για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα πολυιατρεία του πρώην ΙΚΑ στην Πάτρα, εργάζονται τελικά σε άλλες υγειονομικές δομές, νοσοκομεία κλπ, είτε εξ ολοκλήρου είτε εκ περιτροπής.

Ο Πρόεδρος των γιατρών του ΠΕΔΥ Πάτρας Χαράλαμπος Μπονάνος επανήλθε στο θέμα με αφορμή τις Τ.ΟΜ.Υ με άρθρο του στο thebest.gr.

Δείτε εδώ

Όσον αφορά στα μηχανήματα ο κ. Μπονάνος υπενθυμίζει ότι ο μοναδικός μαστογράφος δεν λειτουργεί καθώς ο ψηφιακός εμφανιστής εστάλη στην Ιθάκη, η τύχη του ηλεκτρομυογράφου αγνοείται, ενώ ο μαγνητικός τομογράφος πότε λειτουργεί, πότε όχι , καθώς «είναι πεπαλαιωμένος και οι βλάβες είναι συχνές».


Όσον αφορά στους γιατρούς υπογραμμίζει για μια ακόμα φορά ότι χρειάζονται προσλήψεις σε ειδικότητες, όπως πχ νευρολόγος, ορθοπεδικός, χειρουργός, δερματολόγος, ΩΡΛ, στις οποίες υπάρχει ένας ή κανένας , με αποτέλεσμα οι αναμονές να είναι μεγάλες ή οι πολίτες να κατευθύνονται στα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η ήδη βεβαρυμμένη κατάσταση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μοναδική ψυχίατρος στο ΠΕΔΥ, κλήθηκε να εργαστεί τελικά σε άλλη υγειονομική δομή , με τη συμβιβαστική λύση να έρχεται με το να προσφέρει την εργασία της στο ΠΕΔΥ δύο φορές την εβδομάδα.

Όπως εξηγεί ο Πρόεδρος των γιατρών, μπορεί υπάρχουν οι συμβεβλημένοι ιατροί ωστόσο τα ραντεβού τις πρώτες ημέρες συμπληρώνονται, ενώ σε αυτούς δεν έχουν πρόσβαση οι ανασφάλιστοι.

«Δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί όλος αυτός ο κόσμος. Πρέπει να καλυφθούν οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό ειδικότητας και βεβαίως να ενισχυθεί ο ιατρικός εξοπλισμός. Αντί γι αυτό βλέπουμε να δίνει το Υπουργείο προτεραιότητας στον ηλεκτρονικό φάκελο ασθενή και όχι στο να συναντά γιατρό στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια σε αυτή την πραγματικότητα, που κάποιοι επικοινωνιακά θέλουν να ωραιοποιήσουν» δηλώνει ο κ. Μπονάνος.

Εκφράζει δε την αγωνία του για τη κατάσταση πυο θα διαμορφωθεί στο τέλος του χρόνου με τη λήξη συμβάσεων επικουρικών γιατρών αλλά και με συνταξιοδοτήσεις.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ