2018-03-14 10:52:10
Φωτογραφία για Το μυστικό της ευτυχίας είναι η ελευθερία… Και το μυστικό της ελευθερίας είναι το θάρρος
Ο Χένρι Φορντ είπε κάποτε: «Όλοι οι Φορντ μοιάζουν, αλλά δύο άνθρωποι δεν μπορούν να είναι ποτέ οι ίδιοι. Κάθε νέα ζωή είναι κάτι καινούριο. Δεν υπήρξε ποτέ κάτι τέτοιο, ούτε θα υπάρξει στο μέλλον. Ένας νέος άντρας πρέπει να έχει αυτή την ιδέα για τον εαυτό του. Πρέπει να αναζητά αυτή την ξεχωριστή φλόγα της ατομικότητας που τον κάνει να ξεχωρίζει από τους άλλους και να την αναπτύσσει. Η κοινωνία και τα σχολεία μπορεί να προσπαθήσουν να τη σβήσουν. Σκοπός τους είναι να τους πλάσουν όλους με τον ίδιο τρόπο, αλλά εγώ σας λέω να μην επιτρέψετε στη φλόγα σας να σβήσει. Είναι το μόνο που έχει πραγματικά σημασία».

Η συμβουλή του Φορντ ήταν σπουδαία και αξίζει να τη σκεφτούμε πολύ σοβαρά.

Αμέτρητα εκατομμύρια άνθρωποι περνούν τη ζωή τους προσπαθώντας να γίνουν αυτό που θέλουν οι άλλοι και να κάνουν αυτά που περιμένουν οι άλλοι από εκείνους. Πιέζουν τον εαυτό τους να υιοθετήσουν συμπεριφορικά μοτίβα που ορίστηκαν για, και από, ανθρώπους με προσωπικότητες εντελώς διαφορετικές από τη δική τους.


Προσπαθώντας να προσαρμοστούν σε αυτά τα μοτίβα, μετατρέπονται σε θαμπές αντανακλάσεις, καθώς αποβάλλουν τη φλόγα της ατομικότητάς τους για να μιμηθούν τους άλλους. Ξεριζωμένοι και δυσαρεστημένοι, πασχίζουν με μανία, και συνήθως μάταια, να βρουν την ταυτότητά τους μέσα στα περιοριστικά όρια μιας ύπαρξης ξένης ως προς τη φύση τους, τα ένστικτά τους και τις έμφυτες επιθυμίες τους.

Γιατί;

Χρειάζεται κουράγιο να κινηθείς μόνος και να ξεχωρίσεις… ανεξαρτήτως από το τι κάνουν οι άλλοι γύρω σου. Έχουμε την τάση να ακολουθούμε το πλήθος, πιθανότατα γιατί αυτό μάθαμε να κάνουμε. Στο σχολείο μας ενθάρρυναν να είμαστε σαν τα άλλα καλά αγόρια και κορίτσια. Ήταν κακό αυτό; Για κάποιους ναι, για άλλους όχι. Κάποιοι άνθρωποι δεν ξεπέρασαν ποτέ αυτή τη συνήθεια και δεν ανέπτυξαν ποτέ την ατομικότητά τους.

Θαυμάζουμε όλοι τους θαρραλέους ανθρώπους και συχνά θεωρούμε δειλούς όσους δεν έχουν θάρρος. Ο Ερλ Ναϊτιγνγκέιλ πάντως δεν το έβλεπε έτσι. Έλεγε ότι «το αντίθετο του θάρρους δεν είναι η δειλία. Είναι η συμμόρφωση».

Πιστεύω ότι όσο περισσότερο το σκέφτεστε, τόσο περισσότερο θα συμφωνήσετε μαζί του. Χρειάζεται θάρρος να απομακρυνθείτε από το πλοίο, να στραφείτε ενάντια στον κανόνα. Χρειάζεται θάρρος να υπερασπιστείτε το άτομο που επικρίνεται άδικα και να μη συμφωνήσετε με τους πολλούς. Χρειάζεται θάρρος να πει όχι ο έφηβος, ενώ όλα τα υπόλοιπα παιδιά παίρνουν τον λάθος δρόμο. Έχετε αφιερώσει λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τι σας καθιστά διαφορετικούς; Αν όχι, θα έπρεπε.

Ακολουθήστε τη συμβουλή μου και κάντε αυτό που είπε ο Χένρι Φορντ: » Αναπτύξτε τη διαφορετικότητά σας γιατί αξίζετε». Την επόμενη φορά που θα σας ενθαρρύνουν να ακολουθήσετε τον κανόνα, να είστε καλό παιδί, και όταν όλα μέσα σας φωνάζουν όχι, φανείτε θαρραλέοι και ακολουθήστε τον δικό σας δρόμο.

Η συμμόρφωση δεν ανταμείβεται. Το μυστικό της ευτυχίας είναι η ελευθερία…Και το μυστικό της ελευθερίας είναι το θάρρος.

«Απόλυτη επιτυχία» Bob Proctor, Διόπτρα
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ