2012-05-30 18:35:04
Φωτογραφία για Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες θα στηρίξουν τον Α.Τσίπρα
Υπέρ της συμμετοχής στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, του ΣΥΡΙΖΑ, «ο οποίος πρέπει να συμβάλει στη σταθεροποίηση της Ελλάδας» τάσσεται ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα, ανακοινώνοντας , μάλιστα, πως το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα θα έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας.

Μιλώντας σε ανοικτή συζήτηση στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, με τον αρχηγό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς, Γκρέγκορ Γκίζι, ο Αυστριακός ευρωβουλευτής Χ. Σβόμποντα τόνισε πως είναι σημαντικό ο Αλέξης Τσίπρας να συμμετάσχει και να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες στην επόμενη ελληνική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε να υπάρξει μια πολιτική λύση για την ελληνική κρίση χρέους, επισημαίνοντας πως «εάν θέλουμε να σωθεί η Ελλάδα, τότε θα πρέπει να πούμε στον κ. Τσίπρα, ότι τώρα θα υπάρξει διαπραγμάτευση».

Όπως είπε, οι Σοσιαλδημοκράτες της Ευρώπης ζητούν κοινωνικά ισορροπημένα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα, όπου βέβαια ο δημόσιος τομέας θα πρέπει να μικρύνει και να γίνει αποτελεσματικότερος, ενώ θεωρεί πως, μετά τις εκλογές, ο κ. Τσίπρας θα είναι διαλλακτικότερος.

Ο ίδιος, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, συναντήθηκε με συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ, από τους οποίους διατυπώθηκαν ρεαλιστικότερες προσδοκίες, ενώ ελπίζει ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία και η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία θα τον υποστηρίξει.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ