2018-03-16 22:55:20
Φωτογραφία για Ζευγάρι στη Γερμανία έμεινε παράλυτο για πέντε μήνες αφού κατανάλωσε κονσερβοποιημένα φασόλια
Εντύπωση, αλλά και σοκ στους κατοίκους της περιοχής προκάλεσε η είδηση πως ένα παντρεμένο ζευγάρι από τη Λειψία της Γερμανίας έμεινε παράλυτο για πέντε ολόκληρους μήνες στην εντατική, επειδή κατανάλωσε κονσερβοποιημένα φασόλια.

Το άτυχο ζευγάρι έπαθε δηλητηρίαση από την τοξίνη της αλλαντίασης που μπορεί να βρεθεί μέσα σε κονσερβοποιημένα προϊόντα. Η τοξίνη της αλλαντίασης προκαλεί παράλυση των μυών των οφθαλμών, των μυών του προσώπου, του φάρυγγα, των αναπνευστικών μυών και του μυοκαρδίου.

Σύμφωνα με ειδικούς, η αλλαντίαση είναι βαριά τοξική δηλητηρίαση που προκαλείται από το Κλωστηρίδιο της Αλλαντίασης, το οποίο παράγει την πιο ισχυρή στη φύση εξωτοξίνη και ποσότητά της μικρότερη από 1 mg είναι θανατηφόρα για τον άνθρωπο.

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι ο γιος του ζευγαριού γλίτωσε από την επικίνδυνη αυτή δηλητηρίαση, γιατί αρνήθηκε να φάει από την κονσέρβα τα φασόλια, καθώς είχαν «μία περίεργη μυρωδιά».


Η ιστορία του άτυχου ζευγαριού δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of Medical Case Reports», ενώ μέσα σ’ αυτό, αναφέρθηκε ότι περίπου 10 περιπτώσεις αλλαντίασης καταγράφονται στη Γερμανία, κάθε χρόνο.

Η ίδια θανατηφόρα νευροτοξίνη χρησιμοποιείται στις καλλυντικές ενέσεις Botox, αλλά σε πολύ μικρότερες δόσεις για να παραλύσει τους μυς στο πρόσωπο.

Η 47χρονη γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, έπειτα από συμπτώματα ζαλάδας, διπλής όρασης και δυσκολίας στην ομιλία. Οι νευρολογικές εξετάσεις της γυναίκας δεν έδειξαν τίποτα ανησυχητικό, αλλά η κατάσταση της υγείας της όλο και χειροτέρευε. Η άτυχη μητέρα ενός παιδιού, δεν ήταν πλέον σε θέση να ανοίξει τα μάτια της, ενώ είχε παραλύσει από το λαιμό κάτω. Οι γιατροί στο Universitätsklinikum Halle την συνέδεσαν με μια μηχανή υποστήριξης, αφού οι πνεύμονες άρχισαν να υπολειτουργούν. Οι εξετάσεις αίματος στη 47χρονη γυναίκα έδειξαν, όμως, την παρουσία τοξίνης αλλαντίασης, η οποία μεταξύ 2008 και 2012, έπληξε 113 άτομα στην Ευρώπη.

Ο 51χρονος σύζυγός της, μεταφέρθηκε στο ίδιο νοσοκομείο με παρόμοια συμπτώματα μία ημέρα αργότερα, καθώς είχε καταναλώσει μικρότερη ποσότητα από τα κονσερβοποιημένα φασόλια.

Τελικά, έπειτα από πέντε μήνες εντατικής θεραπείας, η κατάσταση της υγείας του ζευγαριού σταθεροποιήθηκε και η γυναίκα βρέθηκε εκτός μηχανικής υποστήριξης, ενώ τόσο η ίδια όσο και ο άντρας της έχουν επανέλθει εντελώς, αλλά με έντονα τα σημάδια της αδυναμίας και της κακής ψυχικής υγείας.

Πηγή: protothema.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ