2018-03-17 13:00:08
Φωτογραφία για Μια ενδιαφέρουσα επιστημονική εξήγηση για την αγάπη μας στο αλάτι και στο λίπος
Μετά από αυτή την τοποθέτηση, θα σταματήσεις να αναρωτιέσαι γιατί μας αρέσουν τα πρόχειρα φαγητά.

Γιατί μας είναι δύσκολο να αντισταθούμε στο πρόχειρο φαγητό; Γιατί δε μπορούμε να είμαστε εύκολα συνεπείς σε μια υγιεινή διατροφή;

Οι απαντήσεις μπορεί να είναι πολλές, όμως σίγουρα μια που δόθηκε στις αρχές του 2017, στη συνάντηση της American Association for the Advancement of Science, στην Βοστόνη, προκαλεί αίσθηση. Είναι αυτή που έδωσε η Dr Kara Hoover, που ειδικεύεται στην οσφρητική εξέλιξη. Τι είπε, λοιπόν; Ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής, κάνει τους ανθρώπους να έχουν εξασθενημένη όσφρηση και αυτό μπορεί να οδηγεί στην ανάγκη για αλμυρά και λιπαρά φαγητά.

Οι έντονες μυρωδιές που δημιουργούνται από την μόλυνση του περιβάλλοντος, τα αμάζευτα σκουπίδια, ακόμα και τα ακατάστατα σπίτια, σαμποτάρουν την ικανότητα μας να μυρίζουμε τη φύση και μας αρρωσταίνουν, υποστηρίζει η Hoover.

Παράλληλα, τονίζει οι άνθρωποι με κακή όσφρηση, είναι πιο πιθανό να είναι παχύσαρκοι γιατί έχουν την τάση να επιλέγουν φαγητά με πιο "δυνατή" γεύση. Επίσης έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν ψυχολογικά προβλήματα όπως άγχος και κατάθλιψη.

Με λίγα λόγια, το καυσαέριο μπορεί να μας στέλνει καρφί στο junk food!

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ