2018-03-18 22:48:21
Φωτογραφία για Τέσσερις συμβουλές για τη σωστή εκγύμναση των ώμων
Αν και το προσπάθησες πάρα πολύ στο γυμναστήριο, ωστόσο οι ώμοι σου δεν είδαν βελτίωση.

Τρεις διαφορετικοί γυμναστές των ΗΠΑ σου δίνουν τα φώτα τους λέγοντάς σου μικρές, αλλά σίγουρα σημαντικές αλήθειες για τη σωστή εκγύμναση των ώμων.

1. Το μυστικό κρύβεται στο μικρό σου δαχτυλάκι

Κι όμως, ποιος θα το περίμενε ότι τα δάχτυλα των χεριών παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο στην εκγύμναση των ώμων. Ο Devan Kline, σημειώνει πως όταν κάνεις την παραπάνω άσκηση, πρέπει το μικρό σου δάχτυλο (ωτίτης) να είναι στραμμένο προς τα πάνω όταν ανεβάζεις τον αλτήρα στο ύψος των ώμων. Αυτό γίνεται διότι με το μικρό σου δάχτυλο έχει άμεση σύνδεση η μυϊκή ίνα του κύριου ώμου. Επομένως, ο καρπός είναι στραμμένος ανάποδα όταν φτάσουν τα χέρια στο μέγιστο άνοιγμα.

2. Σωστό ύψος

Ο Devan Kline πάντως δεν μας αφήνει ακόμα σε ησυχία. Κι αυτό διότι διαπιστώνει κι άλλο λάθος στη συγκεκριμένη άσκηση. Αυτό εντοπίζεται στο σημείο που ανεβάζουμε την μπάρα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, κατά την άρση πρέπει να υπολογίζεις να φέρεις τα χέρια σου περίπου έξι εκατοστά πάνω από το σημείο στο οποίο τα χέρια σου είναι παράλληλα με το δάπεδο. Έτσι δίνεις παραπάνω ώθηση και καταφέρνεις συστολή του δελτοειδούς σου.


3. «Μην δω λυγισμένα χέρια»

Πολλοί πιστοί γυμναστές σου λένε κατά την ανύψωση να λυγίζεις τα χέρια σου. Αυτό είναι εντελώς λάθος, σύμφωνα με τον Josh Cox, καθώς θεωρεί πως με το να λυγίζεις τον αγκώνα σου, δεν αφήνεις όλη σου την ενέργεια να κάνει τη δουλειά. «Αν ένα σωλήνα τον διπλώσεις, τότε το νερό δεν ρέει κανονικά. Έτσι είναι και το χέρι», αναφέρει χαρακτηριστικά.

4. Προσοχή στη μέση στις προτάσεις ώμων

Στα πλαϊνά ροκανίσματα συνήθως δεν χρειάζεται να δώσουμε βάρος στη μέση μας. Τα μπροστινά, ωστόσο, είναι άλλη ιστορία. Επειδή πρέπει η μέση μας να είναι σταθερή και πολλές φορές ο Idalis Velazquez έχει πάρει πρέφα ότι σκύβουμε. Γι’ αυτό, λοιπόν, μέση σταθερή και 8-12 επαναλήψεις. Η μπροστινή ανύψωση αλτήρων στοχεύει σε σχετικά μικρούς μυς στον ώμο σου, άρα μπορείς να δώσεις το κάτι παραπάνω.

Πηγή: ratpack.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ