2018-03-19 10:53:15
Φωτογραφία για Τι κινδύνους μπορεί να κρύβει το νερό με λεμόνι;
Είναι πιο γνωστό ως μία μέθοδο δίαιτας αποτοξίνωσης για την απώλεια βάρους και μάλιστα έχει αποδειχθεί ότι είναι και αρκετά αποτελεσματική.

Το νερό με λεμόνι περιέχει θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα, όπως είναι η βιταμίνη C, το κάλιο και οι φυτικές ίνες.

Όμως, όσο ωφέλιμο μπορεί να είναι σε μικρές ποσότητες, άλλο τόσο μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες παρενέργειες αν πίνετε μεγάλη ποσότητα απ’ αυτό.

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν αποφασίσετε να πιείτε νερό με λεμόνι για ιατρικούς λόγους.

Διάβρωση των δοντιών

Η κατανάλωση πολύ όξινων τροφών ή ποτών, όπως είναι το λεμονόνερο, προκαλεί εκτεταμένη επαφή του οξέος με τα δόντια σας. Αυτό μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών και να κάνει τα δόντια σας ευαίσθητα ειδικά σε ζεστά και κρύα φαγητά. Για να προστατέψετε τα δόντια σας πιείτε τα όξινα ποτά μέσα από ένα καλαμάκι. Αν βιώνετε ήδη διάβρωση των δοντιών σας, συμβουλευτείτε έναν οδοντίατρο, ο οποίος μπορεί να σας προτείνει θεραπείες.


Καούρα

Η υπερβολική κατανάλωση λεμονόνερου μπορεί να προκαλέσει καούρα ή να χειροτερέψει την κατάσταση αν ήδη βιώνετε καούρες. Η καούρα συμβαίνει όταν ο σφιγκτήρας ανάμεσα στον οισοφάγο και το στομάχι δεν λειτουργεί σωστά και το οξύ από το στομάχι επιστρέφει πίσω στον οισοφάγο, μια διαδικασία που είναι γνωστή ως γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Η καούρα επίσης αναφέρεται ως παλινδρόμηση οξέος. Η καούρα μπορεί να προκαλεί κάψιμο και πόνο στο στήθος. Η περικοπή των όξινων τροφών και ποτών βοηθά να περιοριστούν τα συμπτώματα της καούρας.

Συχνή ούρηση και αφυδάτωση

Σε σπάνιες περιπτώσεις, το λεμονόνερο μπορεί να έχει διουρητική δράση. Τα λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C ή ασκορβικό οξύ. Αυτή η θρεπτική ουσία είναι γνωστή για τις διουρητικές της ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι αυξάνει την παραγωγή ούρων στα νεφρά, βοηθώντας το σώμα να αποβάλλει την περίσσεια υγρών και νατρίου πιο γρήγορα. Ενώ η κανονική ποσότητα λεμονόνερου (λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού ή μερικές φέτες λεμόνι στο νερό) είναι βοηθητικές, αν φορτώσετε το νερό με μεγάλες ποσότητες χυμού λεμονιού μπορεί αυτό να έχει σε ορισμένες περιπτώσεις διουρητική δράση. Αν αρχίσετε να αισθάνεστε ότι αφυδατώνεστε μετά από υπερβολική κατανάλωση λεμονόνερου, σκεφτείτε να μειώσετε τις ποσότητες λεμονιού που χρησιμοποιείτε.

Εκτιμήσεις

Μην πίνετε νερό με λεμόνι για την αντιμετώπιση τυχόν ιατρικών προβλημάτων χωρίς τη συμβουλή του γιατρού σας. Εάν αισθανθείτε οποιεσδήποτε παρενέργειες από την κατανάλωση του λεμονόνερου, σταματήστε άμεσα να το πίνετε. Αν οι παρενέργειες επιμένουν, ζητήστε ιατρική βοήθεια το συντομότερο δυνατόν. Αν πίνετε νερό με λεμόνι για την περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C για τη γενική υγεία, να έχετε κατά νου ότι αυτή η θρεπτική ουσία είναι πολύ ασταθής. Βάλτε σε μισό ποτήρι νερό το χυμό μισού λεμονιού και πιείτε το με τη μία. Αυτή μόνο πρέπει να είναι η καθημερινή σας ποσότητα λεμονόνερου.

Πηγή: medinova.gr
_
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ