2018-03-19 12:06:20
Φωτογραφία για Γιατί οι μπαμπάδες δεν «ακούν» το κλάμα του μωρού;
Δεν υπάρχει γυναίκα που δεν έχει αναρωτηθεί πως ο άντρας της μπορεί να κοιμάται ενώ δίπλα του ουρλιάζει το νεογέννητο μωρό Κι όμως σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι γεγονός ότι οι άνδρες δεν ακούνε!

Ενώ ο λυγμός ενός μωρού είναι η υπ’ αριθμών ένα αιτία για να ξυπνήσει μια γυναίκα, για έναν άνδρα δεν βρίσκεται ούτε καν στις δέκα πρώτες αιτίες αφύπνισής του. Ο συναγερμός του αυτοκινήτου, ο ισχυρός αέρας, ακόμα και το βουητό που κάνει μια μύγα όταν πετάει, είναι οι κυριότεροι θόρυβοι που μπορούν με βεβαιότητα να ταράξουν τον ύπνο των ανδρών. Οι συγκεκριμένες τεράστιες διαφορές μεταξύ των δύο φύλλων αποκαλύφθηκαν μετά από δοκιμασίες μέτρησης της υποσυνείδητης δραστηριότητας του εγκεφάλου.

Έτσι, διαπιστώθηκε ότι το μητρικό ένστικτο της γυναίκας αντιδρά στο άκουσμα του κλάματος ενός μωρού, ακόμα και όταν δεν έχει γίνει μητέρα, εν αντιθέσει με τον άνδρα, που ένας τέτοιος θόρυβος δεν τον ενοχλεί σχεδόν καθόλου.Διαπιστώθηκε επίσης, ότι οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να διαταραχτεί τόσο ο ύπνος τους ώστε να μην ξανακοιμηθούν, ενώ οι άνδρες είναι σε θέση να αφεθούν αμέσως μετά από το γεγονός που τους ξύπνησε, στα χέρια του Μορφέα
. Ο  υπεύθυνος της έρευνας ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Σάσεξ Dr David Lewis είπε χαρακτηριστικά: «Αυτές οι διαφορετικές ευαισθησίες, που μπορεί να αντιπροσωπεύουν εξελικτικές διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλλα, κάνουν τις γυναίκες ευαίσθητες στους ήχους που σχετίζονται με μια δυνητική απειλή για τα παιδιά τους, ενώ οι άνδρες είναι «συντονισμένοι» να αντιδρούν σε ήχους που μπορεί να αποτελούν απειλή για όλη την οικογένεια».
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ