2018-03-19 15:52:17
Φωτογραφία για 4+1 συμπτώματα που μαρτυρούν την έλλειψη ασβεστίου στον οργανισμό
Γνωστή ως υπασβεστιαιμία, η ανεπάρκεια του ασβεστίου είναι το αποτέλεσμα της ανεπαρκούς ποσότητας του συγκεκριμένου μετάλλου στο αίμα. Μερικές φορές αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ένα άτομο δεν παίρνει αρκετό ασβέστιο από τη διατροφή του, αν και μπορεί να οφείλεται επίσης σε κακή απορρόφηση ασβεστίου. Δείτε παρακάτω μερικά σημάδια ανεπάρκειας ασβεστίου:

Μυϊκές κράμπες: Η χρόνια έλλειψη ασβεστίου οδηγεί συχνά σε δυσλειτουργίες του μυϊκού συστήματος, προκαλώντας αυξημένη ευαισθησία, ακούσιους σπασμούς και πόνους. Αυτό συμβαίνει επειδή το ασβέστιο είναι απαραίτητο για να διατηρηθεί η καλή κινητικότητα των μυών.

Τερηδόνα των δοντιών: Αν η επίσκεψή σας στον οδοντίατρο δεν πάει τόσο καλά, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι έλλειψης ασβεστίου. Όταν το σώμα σας δεν λαμβάνει αρκετή ποσότητα ασβεστίου μέσω της διατροφής, τότε αρχίζει να παίρνει από οπουδήποτε μπορεί συμπεριλαμβανομένων τα δόντια σας.


Αδύναμα νύχια: Όπως τα δόντια και τα οστά έτσι και τα νύχια έχουν ανάγκη από ασβέστιο. Αν λοιπόν παρατηρήσετε να ξεφλουδίζουν τα νύχια σας, ίσως πρέπει να προσθέσετε περισσότερο ασβέστιο στη διατροφή σας.

Νευρολογικά συμπτώματα: Το ασβέστιο παίζει σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση των νευροδιαβιβαστών. Αυτός είναι και ο λόγος που η ανεπάρκεια μπορεί να προκαλέσει νευρολογικά συμπτώματα, όπως είναι η σύγχυση και η απώλεια μνήμης.

Ανεβασμένη πίεση: Η έλλειψη ασβεστίου είναι μια σπάνια αλλά πιθανή αιτία πίσω από την υπέρταση.

Τα συμπτώματα της έλλειψης ασβεστίου συχνά παρέχουν τη δυνατότητα για τη θεραπεία πριν η κατάσταση γίνει πιο επιβαρυντική για την υγεία σας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ