2018-03-19 19:27:15
Φωτογραφία για Για προσπάθεια τρομοκράτησης του Κοτζιά κάνουν λόγο οι διπλωμάτες
Την καταδίκη του στις «επαναλαμβανόμενες απειλές εναντίον του Υπουργού Εξωτερικών και της οικογένειάς του» εξέφρασε  σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διπλωματικών

Υπαλλήλων, με αφορμή την αποστολή σφαίρας και απειλητικής επιστολής στον κ. Κοτζιά.

Η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων επισημαίνει ότι η απειλή βίας και η απόπειρα τρομοκράτησης «δεν προσβάλλουν μόνο τους δημοκρατικούς θεσμούς και την Συνταγματική τάξη αλλά, στην συγκεκριμένη περίπτωση, επιχειρούν εμφανώς να υπονομεύσουν την άσκηση εξωτερικής πολιτικής και την υπεράσπιση των εθνικών Δικαίων της χώρας». 

Επίσης, σημειώνει ότι οι τρομοκρατικές απειλές «ουδόλως  θα επηρεάσουν την αποφασιστικότητα και την προσήλωση στο καθήκον» του διπλωματικού σώματος, που θα συνεχίσει να εργάζεται απερίσπαστο.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων καταδικάζει με αποτροπιασμό τις επαναλαμβανόμενες απειλές εναντίον του Υπουργού Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και της οικογένειάς του
. Η ανήθικη απειλή βίας και η απόπειρα τρομοκράτησης δεν προσβάλλουν μόνο τους δημοκρατικούς θεσμούς και την Συνταγματική τάξη αλλά, στην συγκεκριμένη περίπτωση, επιχειρούν εμφανώς να υπονομεύσουν την άσκηση εξωτερικής πολιτικής και την υπεράσπιση των εθνικών Δικαίων της χώρας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων γνωρίζει με κάθε βεβαιότητα ότι οι τρομοκρατικές απειλές ουδόλως θα επηρεάσουν την αποφασιστικότητα και την προσήλωση στο καθήκον όλου του ανθρώπινου δυναμικού του Υπουργείου Εξωτερικών, που θα συνεχίσει να εργάζεται απερίσπαστο από τις απειλές, για να φέρει σε πέρας την αποστολή που του έχει ανατεθεί.

Το Δ.Σ. της ΕΔΥ

protothema.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ