2018-03-19 19:40:02
Φωτογραφία για ΚΚΕ: ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ
Για υποσχέσεις του πρωθυπουργού προς τους νησιώτες χωρίς αντίκρυσμα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα από τη Σύρο.

«Τη στιγμή που η ζωή και το εισόδημα των νησιωτών επιβαρύνονται, εξαιτίας της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής και ιδιαίτερα της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ, που οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες είναι σε άθλια κατάσταση, που οι εργαζόμενοι στη λεγόμενη βαριά βιομηχανία του τουρισμού αναγκάζονται να δουλεύουν σε συνθήκες ''γαλέρας'', ο κ. Τσίπρας εξαγγέλλει εμβληματικά, για το κεφάλαιο έργα, όπως η ηλεκτρική διασύνδεση και τα υδατοδρόμια», τονίζει το κόμμα του Περισσού.

Παράλληλα, το ΚΚΕ στηλίτευσε το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης, τονίζοντας πως «πραγματικός στόχος της ηλεκτρικής διασύνδεσης είναι η αξιοποίηση των Κυκλάδων για μεγάλες εγκαταστάσεις ΑΠΕ, που θα οδηγήσει τελικά, όχι μόνο σε νέες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και σε προβλήματα στις τοπικές οικονομίες για όσα νησιά δεν είναι στη πρώτη γραμμή του Τουρισμού».


Τέλος, αναφορικά με το Νεώριο το ΚΚΕ σημειώνει ότι ο κ. Τσίπρας παρέλειψε να πει ότι το άνοιγμα του θα γίνει με πετσοκομμένα δικαιώματα και εκβιασμούς προς τους εργαζόμενους να παραιτηθούν από μέρος των δεδουλευμένων, που τους οφείλονται. «Παρέλειψε, επίσης, να πει ότι και οι εξελίξεις με το Νεώριο εντάσσονται στην προσπάθεια να μετατραπεί η Σύρος σε ''κέντρο διερχομένων'' ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών και σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών, με όσους κινδύνους για το λαό αυτό συνεπάγεται», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ