2018-03-19 20:08:16
Φωτογραφία για Σε υπηρεσία το πρώτο πυρηνοκίνητο υποβρύχιο που χρησιμοποιεί χειριστήρια… Xbox
Το USS Colorado (SSN-788), κλάσης Virginia, μπήκε μόλις χθες (17/3) σε υπηρεσία με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Το μήκους 115 μέτρων και βάρους 7.800 τόνων υποβρύχιο, είναι το 15ο της κλάσης του, το 5ο που ανήκει στη πιο εξελιγμένη έκδοση Block 3 και το πρώτο που ενσωμάτωσε χειριστήρια Xbox από το εμπόριο για την εκτέλεση ορισμένων λειτουργιών του!

Το USS Colorado είναι το πρώτο επιθετικό υποβρύχιο στο οποίο το πλήρωμα χρησιμοποιεί χειριστήρια Xbox, για τον έλεγχο ορισμένων συστημάτων του. Άλλα υποβρύχια χρησιμοποιούν joystick για ανάλογες λειτουργίες, αλλά η χρήση τεχνολογίας διαθέσιμης στο εμπόριο, εξοικονομεί χρήματα, αλλά και χρόνο εκπαίδευσης, δεδομένου πως πολλοί από τους νέους ναύτες, είναι ήδη εξοικειωμένοι με το χειριστήριο.

Το χειριστήριο ελέγχει τους δυο φωτονικούς ιστούς του υποβρυχίου που στεγάζουν ψηφιακές κάμερες και έχουν αντικαταστήσει τα «παραδοσιακά» περισκόπια.

Οι αποστολές που θα κληθεί να αναλάβει το USS Colorado σε περίπτωση πολέμου (και όχι μόνο), είναι καταστροφή εχθρικών υποβρυχίων και πλοίων επιφανείας, επιτήρηση και αναγνώριση στόχων, μεταφορά επίλεκτων ομάδων και εκτόξευση βλημάτων Tomahawk κατά στόχων επιφανείας από τους δυο ειδικά σχεδιασμένους εκτοξευτές του. Αποτελούν τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας και αναμένεται να υπηρετήσουν με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, τουλάχιστον μέχρι το 2070.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ