2018-03-19 21:07:14
Φωτογραφία για Ο Τέρι Γκίλιαμ συγκρίνει το κίνημα του #MeToo με φιλοσοφία όχλου
Δεν είναι η πρώτη φορά που σκηνοθέτες και ηθοποιοί ανησυχούν για τον νεοπουριτανισμό του κινήματος του #MeToo. Μετά τις δηλώσεις της Κατρίν Ντενέβ, αλλά και τον χαρακτηρισμό του κινήματος ως «κυνήγι μαγισσών» από τον Μίκαελ Χάνεκε, ο σκηνοθέτης Τέρι Γκίλιαμ, σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, θεωρεί πως όλα αυτά που συμβαίνουν στο Χόλιγουντ την περίοδο αυτή, έχουν κάτι από τη φιλοσοφία του όχλου.

Ο ίδιος, αν και πιστεύει ακράδαντα πως πολλές γυναίκες έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης στο Χόλιγουντ, θεωρεί πως υπάρχουν αρκετές που χρησιμοποιούν όλο αυτό για να αναδείξουν τις καριέρες τους. Ο Γκίλιαμ χαρακτήρισε τον Γουάινστιν ως «τέρας» και αναφέρει πως «υπάρχουν πολλά τέρατα εκεί έξω και πολλοί είναι εκείνοι που συμπεριφέρονται σαν τον Χάρβεϊ». Αλλά όσο αφορά το κίνημα #MeToo, νομίζει πως έχει καταντήσει πλέον γελοίο και λέει πως «οι άνθρωποι πλέον χαρακτηρίζονται με διάφορους γελοίους όρους, λες και δεν υπάρχει πλέον καμία ανθρωπιά».


Ο Γκίλιαμ θεωρεί πως το κίνημα αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κακοχαρακτηριστούν και πολλοί άλλοι άντρες που δουλεύουν στην βιομηχανία, όπως ο Ματ Ντέιμον ο οποίος «βγήκε και είπε δεν είναι όλοι οι άντρες βιαστές και μόνο που δεν τον σκότωσαν μερικοί. Είναι τελείως τρελό όλο αυτό!» Πρόσθεσε μάλιστα πως οι κατηγορίες πολλών γυναικών είναι αρκετά απλές και αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να φοβούνται να πουν και να κάνουν πράγματα. «Είναι τρελό το πως έχουν απλοποιηθεί τόσο τα πράγματα. Δεν υπάρχει πλέον η στοιχειώδης ευφυΐα, και οι άνθρωποι απλά φοβούνται να πουν αυτά που σκέφτονται. Ακόμα και η γυναίκα μου μου είπε να κρατώ χαμηλούς τόνους. Είναι σαν ένας όχλος να κυριαρχεί εκεί έξω. Κρατούν τους δαυλούς τους και πάνε να κάψουν το κάστρο του Φρανκενστάιν.»

Ομως ο Γκίλιαμ αναγνώρισε και την κατάχρηση εξουσίας στο Χόλιγουντ: «Δεν νομίζω πως το Χόλιγουντ θα αλλάξει. Η δίψα για δύναμη και εξουσία πάντα θα κυριαρχεί, έτσι ήταν έτσι και θα είναι. Το τι κάνει όμως κανείς με αυτή την δύναμη έχει σημασία – οι άνθρωποι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ