2012-05-30 22:02:03
Φωτογραφία για Περίπου 40.000 γυναίκες και παιδιά εκπορνεύονται στην Ελλάδα
Εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες στην Ελλάδα υφίστανται σήμερα την εξαθλίωση , κακοποιήσεις και βασανιστήρια σύμφωνα με τα στοιχεία της διεθνούς οργάνωσης Α21 Campaign. Συγκεκριμένα περίπου 40000 γυναίκες και παιδιά ηλικίας 12-25 ετών πέφτουν θύματα εμπορίας με σκοπό την πορνεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης του ελληνικού τμήματος η χώρα μας λόγω της γεωγραφικής της θέσης θεωρείται χώρα προορισμού και διέλευσης για γυναίκες και παιδιά θύματα.

Από τις 40000 γυναίκες –θύματα μόνο 100 αναγνωρίζονται επίσημα. Πρόκειται για δραματικές ιστορίες γυναικών που τις περισσότερες φορές εκτυλίσσονται και εμείς είτε δεν τις βλέπουμε είτε κάνουμε πως δεν τις βλέπουμε.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των θυμάτων προέρχονται από την Ανατολική Ευρώπη, τη Ρωσία και την Αφρική.

Με βάση τα στοιχεία της έκθεσης έχουν συλληφθεί μόνο 246 διακινητές και από αυτούς μόνο οι 27 καταδικάστηκαν.

Για όλο τον κόσμο το νούμερο είναι ακόμα πιο ανησυχητικό. Υπολογίζεται ότι περίπου 27 εκατομμύρια άνθρωποι είναι θύματα του σύγχρονου δουλεμπορίου.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων που υπόκεινται στην σεξουαλική δουλεία είναι ανήλικα παιδιά και κυρίως κορίτσια ηλικίας 14 ετών ενώ το 99% των θυμάτων παραμένουν στην θέση αυτή για όλη τους τη ζωή.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ