2018-03-21 00:21:25
Φωτογραφία για Γιατί το γέλιο είναι πραγματικά το καλύτερο φάρμακο!
Όλοι το ξέρουμε αυτό, ειδικά όταν έχουν περάσει λίγες μέρες και... νιώθουμε μια αίσθηση στεναχώριας και μελαγχολίας να μας κατακλύζει.

Το γέλιο έχει πραγματικά οφέλη για την υγειά μας κι είναι το καλύτερο φάρμακο που εμείς οι άνθρωποι απολαμβάνουμε. Γι΄αυτό άσε στην άκρη την γκρίνια, βάλε στην τηλεόραση ή το Netflix τη σειρά Friends και γέλασε ξανά με το ίδιο αστείο που έχεις ακούσει χίλιες φορές.

Γιατί το γέλιο είναι πραγματικά το καλύτερο φάρμακο; Αυτοί είναι μόνο μερικοί λόγοι.

Επηρεάζει θετικά τα επίπεδα stress

Το γέλιο απελευθερώνει ενδορφίνες, επηρεάζοντας θετικά τις ορμόνες και τα επίπεδα του στρες. Σκέψου, λοιπόν πόσο πιο παραγωγική θα ήσουν στη δουλειά σου αν αντί για το stress, γελούσες που και που.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Δεν εννοούμε ότι το γέλιο κάνει την ίδια δουλειά με τις βιταμίνες, αλλά ενισχύει κι αυτό με το δικό του τρόπο το ανοσοποιητικό σύστημα. Μια μελέτη έρχεται να αποδείξει ότι το γέλιο μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των αντισωμάτων, καταπολεμώντας έτσι τα μικρόβια. Εμείς, λέμε την επόμενη φορά που η γρίπη πλησιάζει να αρχίσουμε να γελάμε.


Βελτιώνει τις σχέσεις

Αυτό είναι κοινή λογική. Όλοι αγαπούν να έχουν γύρω τους ανθρώπους που τους κάνουν να γελάνε. Όλα συνδέονται ξανά με τις ενδορφίνες. Όταν γελάς με τον σύντροφό σου, οι ενδορφίνες απελευθερώνονται στον εγκέφαλό σου, δημιουργώντας μια συνολική αίσθηση ευτυχίας κι ευχαρίστησης.

Μαθαίνεις πιο εύκολα

Αν θέλεις κάποιος να θυμάται αυτά που του λες, απλά καν’ τον να γελάσει. Σύμφωνα με έρευνες, όταν μαθαίνεις κάτι, το γέλιο βελτιώνει τη μνήμη σου συνδέοντας τη στιγμή αυτή με μια συναισθηματική απόκριση. Το χιούμορ μειώνει επίσης το άγχος και σε αφήνει να συγκεντρωθείς καλύτερα στις νέες πληροφορίες.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Μια έρευνα υποστηρίζει ότι όταν βλέπουμε μια κωμωδία η αρτηριακή μας πίεση βελτιώνεται για ένα ολόκληρο 24ωρο, ενώ μια δραματική ταινία μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για τα αιμοφόρα αγγεία. Γι΄αυτό καλύτερα σκέψου το διπλά πριν ξαναδείς το The Fault In Our Stars.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ