2018-03-21 04:29:55
Φωτογραφία για Νόμος Παρασκευόπουλου:Εκατοντάδες επικίνδυνοι κακοποιοί κυκλοφορούν ελεύθεροι στην Ελλάδα- Αλβανός είχε καταδικαστεί σε 108,5 χρόνια φυλάκιση και βγήκε σε 8,5!
Εκατοντάδες επικίνδυνοι κακοποιοί κυκλοφορούν ελεύθεροι στην Ελλάδα αντί να βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής και να εκτίουν πολυετείς ποινές κάθειρξης που τους επιβλήθηκαν. Κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου πήραν μια δεύτερη ευκαιρία, όπως όμως αποδείχθηκε, πολλοί από αυτούς δεν την άξιζαν.

Επανέλαβαν ειδεχθή εγκλήματα και όταν συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς, είχαν στην τσέπη τους το αποφυλακιστήριο. Η δολοφονία του ιδιοκτήτη ταβέρνας στην Ύδρα, του νεαρού κοσμηματοπώλη στη Θεσσαλονίκη, το βασανιστήριο με το αναμμένο σίδερο σε ανυποψίαστους πολίτες μέσα στα σπίτια τους, είναι μόνο μερικά από τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από κακοποιούς που είχαν αφεθεί ελεύθεροι με το νόμο 4322/27-4-2015, γνωστού ως νόμος Παρασκευόπουλου.

Όμως η περίπτωση αυτή πραγματικά δεν έχει προηγούμενο. Ένας 36χρονος Αλβανός με 15 ονόματα, εκ των οποίων το ένα είναι το πραγματικό, συνελήφθη το Φεβρουάριο του 2008
. Αμέσως προφυλακίστηκε ενώ στα δικαστήρια που ακολούθησαν, καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης περίπου 108,5 ετών (104 χρόνια και 54 μήνες σύμφωνα με το αποφυλακιστήριο) για εγκληματική οργάνωση, ληστείες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση, ανθρωποκτονίες από πρόθεση κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και άλλα, σύμφωνα πάντα με το αποφυλακιστήριο που αποκαλύπτουμε.

Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, εκτιτέα ποινή είναι τα 25 χρόνια, ανεξαρτήτως του πόσα έτη θα καταδικαστεί κάποιος. Στο παρελθόν αν κάποιος εξέτιε τα 3/5 της ποινής του, είχε την ευκαιρία να αποφυλακιστεί πρόωρα.

Ο περιβόητος νόμος Παρασκευόπουλου ήρθε να μειώσει την υποχρεωτική έκτιση της ποινής στα 2/5, με όποιο τρόπο και αν την εκτίσει ο καταδικασθείς. Ένας νόμος που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, όμως ανανεώθηκε δύο φορές – η τελευταία από το σημερινό υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή με κάποιες έστω μικρές αλλαγές. Τι και αν ο εμπνευστής του νόμου, ο ίδιος ο κ.Παρασκευόπουλος, δήλωνε τον περασμένο Νοέμβριο ότι θα πρέπει να καταργηθεί, διότι ήταν ένας έκτακτος νόμος που εφαρμόστηκε σε έκτακτες συνθήκες συμφόρησης και δεν υπήρχε λόγος ύπαρξης παγίως.

Ο 36χρονος Αλβανός έμεινε στη φυλακή περίπου 8,5 χρόνια από τα συνολικά 108,5 με τα οποία καταδικάσθηκε, ενώ του υπολογίσθηκαν ευεργετικά 413 ημέρες εργασίας. Αποφυλακίστηκε το Νοέμβριο του 2016 από το σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού, το οποίο λειτουργούσε ως φυλακή υψίστης ασφαλείας τύπου Γ΄, τις οποίες όμως κατήργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της σταθερής διαμονής σε διεύθυνση που έχει δηλώσει, της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ για τα επόμενα πέντε χρόνια δεν θα έπρεπε να υποπέσει από δόλο σε άλλη αξιόποινη πράξη και να μην καταδικαστεί αμετάκλητα σε περισσότερα από δύο έτη, ειδάλλως θα εξέτιε αθροιστικά και το υπόλοιπο της οποίας για την οποία είχε απολυθεί υπό όρους. «Χάδι» θα πρέπει να θεωρηθεί και η τιμωρία που του επιβλήθηκε, αυτή της μη έκδοσης ΑΦΜ makeleio.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ