2018-03-21 09:01:29
Φωτογραφία για Πώς ο Ζούκερμπεργκ «έσωσε» δεκάδες εκατ. δολ. παρά το sell off
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Facebook, Mark Zuckerberg, είδε χθες την περιουσία του να μειώνεται κατά 5 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα.

Πριν από τη χειρότερη ημερήσια πτώση του Facebook από το 2012, που έχει να κάνει με την φερόμενη παραβίαση δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του κοινωνικού δικτύου από την Cambridge Analytica, ο Zuckerberg ήταν απασχολημένος με την πώληση μετοχών. Όπως αναφέρει το MarketWatch, μέχρι στιγμής φέτος, έχει πουλήσει σχεδόν 5 εκατομμύρια μετοχές.

Η διάθεση αυτών των μετοχών της FB πριν από τη Δευτέρα, κατέληξε σε εξοικονόμηση περίπου 40 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τους υπολογισμούς του MarketWatch. Την περασμένη Δευτέρα, οι 4,9 εκατομμύρια μετοχές που πουλήθηκαν φέτος στο πλαίσιο ενός προκαθορισμένου σχέδιου θα άξιζαν 855 εκατομμύρια δολάρια. Ο Zuckerberg τις πούλησε περίπου 900 εκατομμύρια δολάρια.

Η εκπρόσωπος του Facebook, Vanessa Chan, δήλωσε ότι οι πωλήσεις μετοχών προορίζονται για τη χρηματοδότηση της Πρωτοβουλίας Chan-Zuckerberg, του φιλανθρωπικού οργανισμού επενδύσεων που ο ιδρυτής του Facebook δημιούργησε με τη σύζυγό του το 2015. Σε μια κατάθεση του στην Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τον Σεπτέμβριο, ο Zuckerberg δήλωσε ότι σχεδιάζει να πουλήσει μετοχές τοη Facebook αξίας 6 δισ. δολαρίων τους επόμενους 18 μήνες για να χρηματοδοτήσουν τις προσπάθειες του οργανισμού.
starxeiamas
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ