2018-03-21 19:07:24
Φωτογραφία για Συμμορία έκλεβε δίκυκλα και τα έκοβε για ανταλλακτικά - Ακόμα και μέσα από αγγελίες ανίχνευαν τους στόχους τους
Μοτοσικλέτες κυρίως μεγάλου κυβισμού έβαζαν στο... μάτι τα μέλη σπείρας, που εξάρθρωσαν τα στελέχη του ΤΑ Φυλής και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής. Οι αστυνομικοί

πέρασαν χειροπέδες σε οκτώ μέλη της συμμορίας, ηλικίας 19 έως 50 ετών.

Δύο 23χρονοι Έλληνες είχαν αναλάβει να εντοπίζουν και να κλέβουν τις μηχανές, μαζί τους το ρόλο του τσιλιαδόρου είχαν ακόμα δύο μέλη του κυκλώματος.

Τις παραγγελίες για τους "στόχους" έδιναν δύο Έλληνες, ένας 33χρονος και ένας 50χρονος, αλλά και ένας 26χρονος από τη Βουλγαρία και ένας 33χρονος Ρουμάνος, όλοι τους ιδιοκτήτες ή εργαζόμενοι σε συνεργεία επισκευής δικύκλων.

Για να βρουν τις μοτοσικλέτες σέρφαραν ακόμα και στο διαδίκτυο σε ιστοσελίδες πώλησης οχημάτων. Τηλεφωνούσαν στους πωλητές, μάθαιναν πού τις σταθμεύουν και μετά τις άρπαζαν.

Για τις κλοπές χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητο, το οποίο μετά την κλοπή, συνόδευε την αφαιρεθείσα μοτοσυκλέτα, που οδηγούσε ένας εκ των δραστών, μέχρι τον τελικό της αποδέκτη.


Οι τέσσερις από τους κατηγορουμένους, που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά με επισκευές μοτοσυκλετών, παραλάμβαναν τις κλεμμένες μοτοσυκλέτες, τις αποσυναρμολογούσαν και χρησιμοποιούσαν τα εξαρτήματα -ανταλλακτικά για την επισκευή άλλων μοτοσυκλετών.

Σε ορισμένες περιπτώσεις πλαστογραφούσαν τους αριθμούς πλαισίου και κινητήρα και τα διέθεταν προς πώληση αυτούσια. Σε άλλες περιπτώσεις απέστελλαν, μέσω " COURIER ", τα κλεμμένα ανταλλακτικά σε πελάτες τους στην επαρχία.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί τριάντα μία (31) περιπτώσεις κλοπών μοτοσυκλετών και εξαρτημάτων αυτών, από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Από τις έρευνες σε οικίες και συνεργεία, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός εξαρτημάτων-ανταλλακτικών μοτοσυκλετών. Κατασχέθηκε επίσης το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις κλοπές.
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ