2018-03-21 20:07:09
Φωτογραφία για Αυτό το μαγικό μέρος βρίσκεται στην Αττική και πιστέψτε μας είναι η ιδανική εξόρμηση στη φύση για το Σαββατοκύριακο!
Ο συγκεκριμένος καταρράκτης είναι επίσης γνωστός ως καταρράκτης... Βαλανάρης επειδή κάποτε στη γύρω περιοχή υπήρχαν δάση με βελανιδιές. Ο υπέροχος αυτός μικρός καταρράκτης βρίσκεται στην περιοχή Ντράφι-Καλλιθέα και το ύψος του δεν ξεπερνάει τα 6 μέτρα.

Αυτός είναι ο πανέμορφος καταρράκτης της Πεντέλης του οποίου την ύπαρξη γνωρίζει πολύ λίγος κόσμος. Όταν τα νερά είναι πιο λίγα δημιουργούνται δύο μικροί καταρράκτες που πέφτουν με δύναμη πάνω στη λιμνούλα που έχει σχηματιστεί στην περιοχή. Τις βροχερές μέρες το ρέμα μετατρέπεται σε χείμαρρο με αρκετή δύναμη και πολλά νερά. Η λίμνη έχει πάντα νερό και γι’αυτό αποτελεί πόλο έλξης άγριων ζώων.

Το όμορφο τοπίο προσελκύει αρκετά άγρια ζώα. Η πρόσβαση στον καταρράκτη Για να φτάσετε στον καταρράκτη της Πεντέλης θα πρέπει να βγείτε στη Δουκίσσης Πλακεντίας και να στρίψετε στην Οδό Φίλωνος. Στη συνέχεια στρίψτε στην Οδό Καλισσίων και από εκεί θα οδηγηθείτε στη λεωφόρο Αχαιών. Από τη λεωφόρο θα κάνετε μια μικρή παράκαμψη σε ένα χωματόδρομο. Ο χωματόδρομος οδηγεί στον καταρράκτη. Περπατώντας στο μονοπάτι μέσα σε 2 λεπτά θα έχετε φτάσει στο υπέροχο αυτό τοπίο.


Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών που γνωρίζουν τον καταρράκτη πηγαίνουν εκεί για πικνίκ αλλά και για μπάνιο.

Πολύς κόσμος κατά καιρούς πηγαίνει στους καταρράκτες και κάνει ηλιοθεραπεία, πικνίκ ή ακόμα και μπάνιο. Η θέα από εκεί είναι εκπληκτική και ειδικά τις ηλιόλουστες μέρες οι χρωματισμοί που δημιουργούνται στη λίμνη είναι μοναδικοί.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ