2018-03-22 13:06:20
Φωτογραφία για Ναταλία Δραγούμη: “Το μυστικό μιας επιτυχημένης σχέσης είναι η ελευθερία”
Πέρυσι τέτοια εποχή τη συναντήσαμε στα παρασκήνια της παράστασης «Τα 39 σκαλοπάτια» όπου πρωταγωνιστούσε και μέσα σε ένα έτος από τότε, έχει καταφέρει να κάνει τόσα πολλά πράγματα και όλα με επιτυχία! Ο λόγος για τη Ναταλία Δραγούμη που φέτος μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στα γυρίσματα της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Έλα στη θέση μου», στο θεατρικό σανίδι και στις προετοιμασίες για μία νέα εκπομπή που αναμένεται να κάνει σύντομα το ντεμπούτο της.

Όπως είχε αποκαλύψει πέρυσι στο Infowoman.gr λίγο πριν ξεκινήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, η φετινή σεζόν τη βρίσκει στο Θέατρο Βέμπο με το έργο του Νίκου Καζαντζάκη «Ο Βίος και η Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά», σε μια μοναδική διασκευή των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα και σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή. Η Ναταλία Δραγούμη που ενσαρκώνει τη χήρα του χωριού, τον ρόλο που είχε υποδυθεί η Ειρήνη Παππά στην ταινία, μιλάει αποκλειστικά γι’ αυτή τη συνεργασία, τα μελλοντικά της σχέδια και αποκαλύπτει τα μυστικά εκείνα που τη βοηθούν να ανταπεξέρχεται σε μία τόσο απαιτητική καθημερινότητα.


Τι πήρατε από τον ρόλο σας στον «Ζορμπά» και αυτή τη συνεργασία γενικότερα;

«Ήταν από τις πιο ευτυχισμένες συναντήσεις της θεατρικής μου πορείας, μου θύμισε παλιές, καλές στιγμές. Θεωρώ ότι ο Σταμάτης Φασουλής είναι από τους ανθρώπους που έχουν πάρα πολλά να δώσουν σε έναν ηθοποιό. Είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος και γενικά πρόκειται για μια παράσταση που έχει σημειώσει μία πολύ καλή πορεία. Αγκαλιάστηκε από το κοινό στην Αθήνα και ολόκληρη την Ελλάδα και παίρνει παράταση έως 3 εβδομάδες μετά το Πάσχα, όπου θα κλείσουμε όλοι ευτυχισμένοι και αγαπημένοι».

Φέτος συμμετέχετε σε μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές της ελληνικής τηλεόρασης. Ποια ήταν τα κριτήρια που σας έκαναν να δεχτείτε τον ρόλο;

«Τη σειρά τη γνώριζα, ήταν ήδη επιτυχημένη με καλούς ηθοποιούς και καλούς σκηνοθέτες., με τους οποίους είχαμε συνεργαστεί ξανά στο παρελθόν. Θεώρησα ότι είναι μια πολύ καλή δουλειά για να συμμετέχει ένας ηθοποιός, ότι δεν είναι καθόλου πρόχειρη -γιατί τα καθημερινά έχουν αυτόν τον κίνδυνο. Εξακολουθεί και φέτος να είναι μία πολύ προσεγμένη σειρά και επίσης μου άρεσε πάρα πολύ ο ρόλος. Ήταν μια πρόκληση για μένα γιατί ένιωσα ότι είχα να πλάσω έναν χαρακτήρα και όχι απλώς να υπάρξω σε μια σειρά ως κάτι που έχω ήδη κάνει. Πέρα από το στοιχείο της κακιάς, μου άρεσε πολύ και το στοιχείο της Γερμανίδας που υποδύομαι».

Το καθημερινό σας πρόγραμμα είναι πολύ γεμάτο. Καταφέρνετε να τηρείτε ένα συγκεκριμένο διατροφικό πλάνο;

«Καταρχήν πηγαίνω παντού μαζί με τα τάπερ του φαγητού μου. Έχω προνοήσει ώστε να έχω μαζί μου τα γεύματα όλης της ημέρας. Έχω μέχρι και θερμαινόμενο τάπερ στην τσάντα μου, το οποίο βάζω στην πρίζα και μου επιτρέπει να τρώω ζεστό το φαγητό μου στο γύρισμα. Έχω ένα συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα σε συνεργασία με τον Γιώργο Μουλίνο και χαίρομαι γιατί έχει γίνει πλέον τρόπος ζωής. Εδώ και τέσσερα χρόνια που το ακολουθώ, έχει μπει για τα καλά στο πετσί μου. Ωστόσο, μία φορά την εβδομάδα έχω το ελεύθερο να κάνω την παρασπονδία μου τρώγοντας κάτι γλυκό».

Ακολουθείτε συγκεκριμένες διατροφικές απαγορεύσεις;

«Οι απαγορεύσεις δεν υπάρχουν στο διατροφικό μου πρόγραμμα. Τρώω τα πάντα αλλά με μέτρο. Δεν προτιμώ τα τηγανητά και τα γλυκά, αλλά μία στο τόσο μπορώ να φάω λίγο γιαούρτι με μέλι ή μαύρη σοκολάτα σε μικρή ποσότητα. Φροντίζω να τρώω κάθε 3 ώρες, τηρώντας δηλαδή τα 5 γεύματα την ημέρα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι ακολουθώ μόνο την πεπατημένη σαλάτα-πρωτεΐνη. Τρώω και ψωμί, ίσως λίγο τυρί και όσπρια. Όλα με μέτρο!».

Είναι γνωστό ότι αγαπάτε τη γυμναστική. Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμά σας;

«Η γυμναστική μου είναι καθημερινή στις 8:30 το πρωί όταν δεν έχω γύρισμα, δηλαδή από 1 έως 3 φορές την εβδομάδα. Το πιο βασικό απ’ όλα είναι να βρεις αυτό που σου αρέσει να κάνεις κι εγώ το έχει βρει δια παντός. Το πρόγραμμά μου περιλαμβάνει δύο φορές μέσα στην εβδομάδα pilates και τρεις φορές beach volley στο ΟΑΚΑ Indoor Beach Volley. Είναι το μοναδικό κλειστό γήπεδο beach volley στην Αθήνα. Είμαι 8 χρόνια εκεί και επειδή έπαιζα volley σε σάλα, κάνω κανονική προπόνηση, πολύ έντονη. Οπότε συνδυάζω το pilates με κάτι αερόβιο, κάτι που μ’ αρέσει.

Η φιλοσοφία μου είναι ότι στα διαστήματα που δεν μπορούμε να κάνουμε γυμναστική, δεν είναι καλό να πούμε ότι σταματάμε και θα αρχίσουμε ξανά σε 3 μήνες. Πιστεύω ότι και η μία φορά στις δέκα μέρες είναι σημαντική, ώστε να μην χάνεται η επαφή γιατί και το σώμα έχει τη μνήμη και ειδικά το μυαλό. Η γυμναστική πρέπει να είναι πάντα μέσα στη ζωή μας, προσαρμοσμένη στο πρόγραμμά μας. Διαφωνώ με το να σκοτώνεσαι στη γυμναστική για 3 μήνες, να κάνεις υπερβολές, οπότε μετά αναγκαστικά τη μισείς, σταματάς και μέχρι να ξαναμπείς περνάει πολύς καιρός. Πρέπει να είναι τόσο όσο αντέχεις και μπορείς».

Έχετε φροντίσει ώστε να μυήσετε και τα παιδιά σας σε αυτό τον υγιεινό τρόπο ζωής;

«Ναι, έχω φροντίσει αλλά τώρα είναι στη φάση της επανάστασης όπως ήμουν κι εγώ μικρή. Η μητέρα μου έδωσε αυτή τη διατροφική παιδεία που έχω σήμερα και το ίδιο φροντίζω να κάνω κι εγώ με τα παιδιά μου. Να μαθαίνουν τι είναι καλό να τρώμε και τι όχι, και από εκεί και πέρα η επανάσταση είναι μέσα στο πρόγραμμα, αφού την παιδεία θα την έχουν και θα επιστρέψουν αργότερα σε αυτή, είμαι σίγουρη. Προς αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζονται και τα τρία κυλικεία που έχουμε σε ιδιωτικά σχολεία. Η διατροφή στο σχολείο είναι συνέχεια αυτών που τρώμε στο σπίτι μας και όχι ό,τι τρώμε στα πάρτι ή την έξοδό μας. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας».

Η δουλειά σας απαιτεί να είστε βαμμένη τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Πώς περιποιείστε το δέρμα σας;

«Αυτό που κάνω είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξεβαφτώ, το θεωρώ πολύ βασικό. Το βράδυ βάζω λάδι καρύδας στο πρόσωπο μετά το ντεμακιγιάζ που δίνει μίς υπέροχη λάμψη και το πρωί, αφού ρίξω πολύ κρύο νερό στο πρόσωπο βάζω την ενυδατική κρέμα μου. Φροντίζω να βάζω αντηλιακό χειμώνα καλοκαίρι στο πρόσωπο, γιατί έχω τάση να κάνω πανάδες και να κοκκινίζω. Και φυσικά επιλέγω καλά προϊόντα. Το λάδι καρύδας είναι πραγματικά σωτήριο και περιέχει και φυσικό αντηλιακό φίλτρο, ενώ μπορείς να το απλώσεις παντού, στα μαλλιά, στο πρόσωπο, στο σώμα».

Πώς περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας; Τι σας χαλαρώνει;

«Με χαλαρώνει πολύ μια απλή βόλτα για καφέ, να πηγαίνω για φαγητό ή να κάθομαι στον καναπέ αγκαλιά με τα παιδιά μου. Δυστυχώς, με τα γυρίσματα και το θέατρο δεν υπάρχει χρόνος για εκδρομές. Μου αρέσει επίσης απλά να χαζεύω, να κάθομαι χωρίς να κάνω τίποτα σημαντικό απλά και μόνο για να καθαρίσει το μυαλό μου και να αποφορτιστώ».

Έχετε δημιουργήσει μία υπέροχη οικογένεια. Ποιο είναι το μυστικό μιας επιτυχημένης σχέσης;

«Δεν υπάρχει μυστικό, υπάρχει το σωστό timing όπου κάποιος, κάπου, κάτι αποφασίζει να συναντηθούν δύο άνθρωποι. Δεν ξέρω τι είναι αυτό. Το κλειδί για να αντέξει μία σχέση στο χρόνο είναι η ελευθερία -πρέπει να μην νιώσεις εγκλωβισμένος μέσα στην οικογένεια- και σίγουρα η ισορροπία με τη δουλειά. Δηλαδή το ότι εργάζομαι παράλληλα, πιστεύω ότι κάνει πολύ καλό στη σχέση με την οικογένεια μου».

Ποια είναι τα μελλοντικά σας επαγγελματικά σχέδια;

«Τον Απρίλιο ξεκινάω μία νέα μουσική εκπομπή στην ΕΡΤ με τίτλο «Στα τραγούδια λέμε ναι» μαζί με τον Παναγιώτη Μπουγιούρη, η οποία θα προβάλλεται κάθε Παρασκευή στις 10:00 το βράδυ. Θα είναι σαν ένα πάρτι στο σαλόνι του σπιτιού μας με καλεσμένους διάφορους καλλιτέχνες τραγουδιστές και ηθοποιούς και όχι μόνο -μπορεί να είναι εικαστικοί, ποιητές, αθλητές, πολιτικοί κ.ά. Θα έχει τον αυθορμητισμό που μπορεί να έχει ένα πάρτι στο σπίτι μας. Όσον αφορά το θέατρο, φέτος το καλοκαίρι δεν θα βρίσκομαι σε περιοδεία οπότε θα έχω τον χρόνο να κάνω διακοπές και να ξεκουραστώ. Ωστόσο, στο β’ μισό της θεατρικής σεζόν 2018-2019 θα βρίσκομαι στο θέατρο Παλλάς με το έργο «Ζητείται ψεύτης» σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια μαζί με τον Μάρκο Σεφερλή και τον Γιώργο Παρτσαλάκη».
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ