2018-03-22 14:13:14
Φωτογραφία για Κωσταράκος: «Δεν υπάρχει Ευρωστρατός και ούτε θα μας βοηθήσει» (ΦΩΤΟ)
Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη με ομιλητή τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενώσεως Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο

Ο Στρατηγός ανέπτυξε το θέμα: «Η Ασφάλεια και η Άμυνα στο επίκεντρο του Ενδιαφέροντος της ΕΕ», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η Σχολή Γονέων Κατερίνης για την εκπαιδευτική περίοδο 2017-2018, και η συγκεκριμένη συνδιοργανώθηκε και από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ελληνικού Στρατού Πιερίας.

Ο Στρατηγός Κωσταράκος στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία του και στην ενότητα για τον λεγόμενο «Ευρωστρατό», διευκρίνισε ότι «Δεν υπάρχει Ευρωστρατός και ούτε θα έλθει για να μας βοηθήσει. Μην περιμένετε να έλθει. Μόνοι μας θα αμυνθούμε. Η κρίση δεν τέλειωσε... εξελίσσεται... θα γίνουν και άλλα επεισόδια. Απαιτείται ενότητα και ομοψυχία» τόνισε χαρακτηριστικώς, για να προσθέσει: «Η Ευρώπη είναι η οικογένειά μας. Δεν έχουμε που αλλού να πάμε».


Ο ίδιος αναφερόμενος στα της Τουρκίας και στην περιπέτεια που περνούν οι δύο συλληφθέντες Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανουπόλεως, τόνισε – μεταξύ άλλων – τα εξής: «Η κοσμική δυτικόστροφη Τουρκία άλλαξε μετά το πραξικόπημα της 15 Ιουλίου 2016. Έγινε μία ισλαμική και εθνικιστική χώρα. Χρειάζεται επιφυλακή και ετοιμότητα έναντι της Τουρκίας».

Για το θέμα της συνεχιζόμενης κρατήσεως των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο Στρατηγός Κωσταράκος, αφού προέβη σε μία εκτενή αναφορά του στο περιστατικό, υποστήριξε ότι πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και άγρυπνοι για την καλύτερη αντιμετώπιση των κινδύνων που μπορεί να προκύψουν από τη διαχείριση του θέματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αρχή της εκδηλώσεως ο πρόεδρος των διοργανωτών Κωνσταντίνος Κορομπίλης ανέγνωσε επιστολές του αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανή και του προέδρου της «Δημοκρατικής Αναγέννησης» Στέλιου Παπαθεμελή.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε μεγάλη και ενδιαφέρουσα συζήτηση στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός ακροατών, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχε η χορωδία του Αγίου Φωτίου, η οποία τραγούδησε επίκαιρα τραγούδια με θέμα την 25η Μαρτίου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο διοικητής της ΑΔΙΣΠΟ και εκπρόσωπος του Γ’ Σώματος Στρατού Υποστράτηγος Δημοσθένης Βιτεντζάκης, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών δημοτικών, αστυνομικών και άλλων αρχών του νομού, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ Θεσσαλονίκης Αντιστράτηγος ε.α. Τραχανατζής και άλλοι επίσημοι.

(parapolitika.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 19-03-2018 (ΑΦΙΣΑ)
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ