2018-03-22 20:19:17
Φωτογραφία για Μαγευτικό βίντεο μιας ρυγχοφάλαινας κάτω από τους πάγους της Ανταρκτικής! [video]
Χρειάστηκε η κινητοποίηση παγοθραυστικού της αμερικανικής Ακτοφυλακής για να καταφέρουν οι ερευνητές να προσεγγίσουν αυτή την απομονωμένη περιοχή της Ανταρκτικής. Όταν έφτασαν, όμως, βρέθηκαν μπροστά στο σπάνιο θέαμα μιας ρυγχοφάλαινας που δεν έδειξε να ενοχλείται από την παρουσία τους.

Η ομάδα της Δρ Ρετζίνα Άιζερτ από το Πανεπιστήμιο του Καντέρμπρι στη Νέα Ζηλανδία σκόπευε να περάσει δύο εβδομάδες υποβρύχιας βιντεοσκόπησης στη Θάλασσα του Ρος, έξω από την Ανταρκτική, προκειμένου να μελετήσει τις όρκες της περιοχής.

Οι ερευνητές κατάφεραν όμως να συλλέξουν μόνο 90 λεπτά βίντεο πριν σταματήσουν λόγω τεχνικών προβλημάτων. Οι εικόνες της ρυγχοφάλαινας, που εμφανίζεται να κολυμπά κάτω από τον πάγο και να αναδύεται για να πάρει ανάσα, ήταν το πλέον εντυπωσιακό υλικό.

Η ρυγχοφάλαινα της Ανταρκτικής (Balaenoptera bonaerensis) είναι μια από τις μικρότερες φάλαινες, με μήκος που δεν υπερβαίνει τα 8 μέτρα.

Όπως όλα τα μυστακοκήτη (η ομάδα που περιλαμβάνει όλες τις φάλαινες εκτός από τα κήτη που διαθέτουν δόντια, όπως τα δελφίονια και οι φυσητήρες), φέρει στα σαγόνια της φίλτρα σαν χτένια, τα οποία ονομάζονται μπαλένες και επιτρέπουν στο ζώο να φιλτράρει την τροφή του από το νερό που μαζεύει σε κάθε «μπουκιά».

Σε αντίθεση με πολλά άλλα είδη φάλαινας, δεν θεωρείται απειλούμενο είδος –ο συνολικός πληθυσμός εκτιμάται γύρω στα 200.000 άτομα.
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ