2018-03-22 22:44:01
Φωτογραφία για Τι συνέβη στον αέρα της Ρόδου με το Σινούκ που μετέφερε τον Α/ΓΕΣ. Η ανακοίνωση του ΓΕΑ
Στενό μαρκάρισμα Ελληνικών F-16 στα Τούρκικα

Ρούπι δεν μπορούσαν να κουνήσουν τα Τούρκικα αεροσκάφη στον ουρανό της Ρόδου καθώς βρίσκονταν υπό την συνεχή επίβλεψη των Ελληνικών F-16.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει το ΓΕΣ σε ανακοίνωσή του σχετικά με το περιστατικό που έκανε λόγο για παρενόχληση από τούρκικα αεροσκάφη του CHINOOK της Αεροπορίας Στρατού που μετέφερε τον Α/ΓΕΣ από τη Ρω στη Ρόδο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι, την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 και ώρα 17:29 πραγματοποιήθηκε είσοδος δύο (2) αεροσκαφών F-16 της Τουρκικής Αεροπορίας στο FIR Αθηνών, τα οποία απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο του Dalaman, με πρόθεση παρενόχλησης ελικοπτέρου CH-47 του Ελληνικού Στρατού, το οποίο πετούσε από τη νήσο Ρω προς τη νήσο Ρόδο σε πολύ χαμηλό ύψος και στο οποίο επέβαινε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Από το σημείο εισόδου και καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο FIR Αθηνών και μέχρι την έξοδό τους από αυτό, τα εν λόγω αεροσκάφη ήταν συνεχώς κάτω από τη συνοδεία ελληνικών αεροσκαφών F-16, τα οποία απογειώθηκαν από την 115 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας.

Λόγω της παρουσίας των ελληνικών αεροσκαφών, δεν υπήρξε αναφορά παρενόχλησης του ελικοπτέρου του Ελληνικού Στρατού.

(crashonline.gr)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ