2018-03-23 07:01:06
Φωτογραφία για Ο  Δήμος Βριλησσίων υπέγραψε συμφωνία με εταιρεία σεκιούριτι για περιπολίες στους δρόμους κατά της εγκληματικότητας
«Δεν υποκαθιστούμε τις Αρχές αλλά συνδράμουμε», δηλώνει ο δήμαρχος Βριλησσίων Ξενοφών Μανιατογιάννης..

Με στόχο την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών και μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας, υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ του Δήμου Βριλησσίων και της εταιρείας φύλαξης StarGuard, με αντικείμενο την επιτήρηση της ευταξίας στην πόλη και τη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές όταν αυτό απαιτείται.

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Η λειτουργία της περιπολίας – φύλαξης έχει ήδη ξεκινήσει. Πραγματοποιείται τις βραδινές ώρες μετά τις 22.00, με περιπολικό αυτοκίνητο που καλύπτει το σύνολο των δρόμων εντός των δημοτικών ορίων, με ιδιαίτερη έμφαση στα πολυσύχναστα σημεία, όπως πλατείες, πάρκα, σχολεία και παιδικές χαρές.

Ο Δήμαρχος Ξένος Μανιατογιάννης δήλωσε ότι η νέα αυτή πρωτοβουλία υλοποιείται με στόχο τη συμβολή στην πρόληψη ενδεχόμενων εγκληματικών ενεργειών και τη μείωση της παραβατικότητας, ώστε ο καθένας μας να νιώθει καθημερινά μεγαλύτερη ασφάλεια και σιγουριά στους φιλόξενους δρόμους της πόλης μας.


«Σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστούμε τις Αρχές, απλά συνδράμουμε στην προσπάθεια τους, γιατί βρίσκονται σε μια δύσκολη περίοδο, κατά την οποία μεγάλο μέρος των αστυνομικών βρίσκεται στη φύλαξη υψηλών προσώπων, οπότε η δύναμη δεν είναι επαρκής για την πόλη. Ήδη έχουμε κάνει αιτήματα στο αρμόδιο υπουργείο -εδώ και ενάμιση μήνα- για την ενίσχυση των τμημάτων μας. Από τα 45 άτομα των δυο τμημάτων μας, περίπου τα μισά είναι ενεργά στην πόλη. Τα υπόλοιπα είναι στη φύλαξη προσώπων», είπε ο δήμαρχος Βριλησσίων κ. Ξενοφών Μανιατογιάννης.

Δείτε το βίντεο

Νέες μέθοδοι των κακοποιών

Παρ’ ότι στην περιοχή των Βριλησσίων τα κρούσματα παραβατικότητας διαχρονικά ήταν ελάχιστα, το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά κλοπών και διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή, που έχουν θορυβήσει τους κατοίκους. Η δημοτική Αρχή εκτιμά πως με το πρόγραμμα αυτό έχουν αποτραπεί πολλά νέα κρούσματα.

Μάλιστα, όπως επισημαίνει στο iefimerida αστυνομική πηγή, μια μέθοδος που χρησιμοποιείται το τελευταίο διάστημα είναι μέλη συμμοριών να πηγαίνουν στα πάρκα των βορείων προαστίων, όπου νταντάδες βγάζουν τα παιδιά βόλτα και να παρακολουθούν τις κινήσεις τους, αλλά και να παρατηρούν την οικονομική επιφάνεια των κατοίκων.

Στην συνέχεια τους ακολουθούν διακριτικά μέχρι το σπίτι και καταγράφουν τις ώρες που απουσιάζουν οι ιδιοκτήτες για να επιτεθούν. Επιπλέον, έχει παρατηρηθεί σε ορισμένες περιοχές της Αττικής οικιακοί βοηθοί να αρπάζουν από τα σπίτια τιμαλφή, τα οποία, για να μη γίνονται αντιληπτοί, τα βάζουν στις σακούλες σκουπιδιών μαζί με τα σκουπίδια και όταν τα κατεβάζουν στον κάδο τα αφαιρούν από μέσα.

«Στόχος μας είναι οι πλατείες, τα σχολεία, να υπάρχει γενικά μια ισορροπία στην πόλη. Ότι ύποπτο δούμε ειδοποιούμε, έχουμε συνεργασία και με την αστυνομία και με την Ασφάλεια. Εμείς κάνουμε αυτό που μπορούμε μέχρι ένα σημείο, δηλαδή μέχρι εκεί που μας επιτρέπει ο νόμος.

Κάνουμε υποδείξεις, καταγράφουμε συμβάντα, ενημερώνουμε αμέσως την Άμεση Δράση», δηλώνει στο iefimerida ο Αλέξιος Μακρής, υπάλληλος της εταιρείας security «Star Guard», που περιπολεί στα Βριλήσσια κάθε βράδυ. 
eglimatikotita
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ