2018-03-23 07:36:17
Φωτογραφία για Πράσινο φως για την λήψη αίματος από τον Σκριπάλ και την κόρη του - Άλλος ένας δηλητηριασμένος αστυνομικός στο νοσοκομείο
Συνεχίζουν να "τρέχουν" οι εξελίξεις γύρω από την απόπειρα δολοφονίας του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια, με τις σχέσεις Ρωσίας - Βρετανίας να είναι... υπό το 0.

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, Βρετανικό Δικαστήριο έδωσε το «πράσινο φως» προκειμένου να ληφθεί αίμα από τον Σκριπάλ και την κόρη του, το οποίο θα εξεταστεί από τον Οργανισμό για την απαγόρευση Χημικών Όπλων.

Κι άλλος αστυνομικός στο νοσοκομείο

Εν τω μεταξύ ένας αστυνομικός, ο δεύτερος κατά σειρά, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με συμπτώματα δηλητηρίασης, αφού όπως φαίνεται και αυτός έσπευσε στο σημείο που βρέθηκε ο Σκριπάλ με την Γιούλια, σύμφωνα με τα όσα έγραψε σήμερα η Mail Online.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μεταξύ των συμπτωμάτων που παρουσίασε ο δεύτερος αστυνομικός, είναι ερεθισμός του δέρματος.

«Να καλέσουμε… τον Πουαρό»

Την ίδια στιγμή ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Λονδίνο δήλωσε πως πρόκειται για ένα μυστήριο που χρειάζεται κάποιον σαν τον… μυθιστορηματικό ντετέκτιβ Ηρακλή Πουαρό.


Ο ρώσος πρεσβευτής Αλεξάντρ Γιακοβένκο ερωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου αν η Ρωσία αντιμετωπίζει το περιστατικό σαν αστείο, αφού η ρωσική πρεσβεία έγραψε στο Twitter πως, χωρίς αποδείξεις για το τι συνέβη, στο Σάλσμπερι χρειάζεται ο Πουαρό, ο ντετέκτιβ που δημιούργησε η Άγκαθα Κρίστι για τα αστυνομικά μυθιστορήματά της.

Ο πρεσβευτής υπερασπίσθηκε το μήνυμα της πρεσβείας.

«Δεν έχουμε καμιά πληροφορία», δήλωσε ο Γιακοβένκο στους δημοσιογράφους. «Η έρευνα είναι διαβαθμισμένη. Δεν ξέρουμε το κίνητρο της βρετανικής κυβέρνησης και γι’ αυτό (το μήνυμα) λέει: αυτή η υπόθεση είναι τόσο περίπλοκη που χρειαζόμαστε, θα λέγαμε, τη σοφία ενός προσώπου σαν τον Πουαρό για την έρευνα».

Το Βρετανικό Συμβούλιο διακόπτει τις δραστηριότητες στην Ρωσία

Από την μεριά του, το Βρετανικό Συμβούλιο, σε ανακοίνωση του η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του, αναφέρει ότι ακυρώνει όλες τις προγραμματισμένες του εκδηλώσεις και διακόπτει την δραστηριότητα του στην Ρωσία έπειτα από σχετικό αίτημα που τού υπέβαλε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Λυπούμαστε βαθύτατα γι αυτό και σας ευγνωμονούμε για την κατανόηση σας» αναφέρει στην ανακοίνωση του.

Το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council), ως κρατικός φορέας που προβάλλει την βρετανική κουλτούρα στο εξωτερικό, άρχισε να λειτουργεί στην Ρωσία από το 1959, επισημαίνει στην ανακοίνωση του. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ