2018-03-23 12:13:40
Φωτογραφία για Πάτρα: Αστακός η παραλιακή ζώνη μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του μετανάστη


Αυξημένα είναι τα μέτρα της Αστυνομίας στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας μετά τον πρόσφατο θανάσιμο τραυματισμό του 24χρονου Αφγανού στο ύψος της Ανθείας.

Διμοιρία των ΜΑΤ, δικυκλιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και περιπολικό «φρουρούν» την παραλιακή ζώνη αποτρέποντας τους μετανάστες να διεισδύσουν στο χώρο του λιμανιού.

Η Αστυνομία έχει αυξήσει την παρουσία της σε μια προσπάθεια να στείλει το μήνυμα στους μετανάστες πως απαγορεύεται να μπουν στο λιμάνι και να μπουκάρουν στα πλοία με προορισμό την Ιταλία.

Οι αστυνομικοί καταβάλλουν προσπάθεια για να τους αποθαρρύνουν, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να λάβει χώρα αστυνομική επιχείρηση για την απομάκρυνσή τους από τους άτυπους καταυλισμούς του πρώην εργοστασίου της ΑΒΕΞ και του Λαδόπουλου.

Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία και η Αστυνομία να φέρει σε πέρας την επιχείρηση, δηλαδή του ελέγχου των μεταναστών και την μεταφορά τους σε οργανωμένους χώρους φιλοξενίας, καθώς στην Πάτρα δεν υπάρχουν αντίστοιχες δομές που να πληρούν τις συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης.


ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ

«Αγκάθι» αποτελεί η μη καταβολή των οδοιπορικών στους ένστολους που έχουν κληθεί να ενισχύσουν νησιωτικές περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με το μεταναστευτικό. Οι ένστολοι από την Αχαΐα που έχουν μεταβεί σε άλλες περιοχές, εκτός έδρας, βρίσκονται σε δύσκολη θέση καθώς δεν τους έχουν καταβληθεί τα χρήματα για την κάλυψη των εξόδων διαμονής με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με έξωση από τους ξενοδόχους. «Ως Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο να παραμένουν απλήρωτοι οι συνάδελφοι και να απειλούνται με εξώσεις από τους ξενοδόχους. Καλούμε το Υπουργείο να τους καταβάλλει άμεσα τα οδοιπορικά διαφορετικά θα πρέπει να γυρίσουν στην έδρα τους», αναφέρει στην «Π.Γ.» ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Χάρης Τσίτσικας, τονίζοντας πως ήδη έχουν υποβληθεί αιτήσεις για την επιστροφή στις θέσεις τους.

Ουρανία Μπίρμπα: Ο «τυχαίος» θάνατος ενός μετανάστη

Με αφορμή τον θάνατο του 24χρονου Αφγανού μετανάστη η δημοτική σύμβουλος Πατρέων, μέλος της δημοτικής παράταξης «ΡΑΠ – Ανθρώπινη Πόλη» Ουρανία Μπίρμπα εξέδωσε ανακοίνωση προσεγγίζοντας το μεταναστευτικό ζήτημα από άλλη οπτική/

«Ποιος ξέρει αν η μάνα του μετανάστη που παρέσυρε το αυτοκίνητο πήρε τα μαύρα μαντάτα του γιου της; Ποιος ξέρει αν η μάνα του μετανάστη ξέρει που βρίσκεται η Πάτρα στο χάρτη του κόσμου της; Τον σκότωσε η ελπίδα του για ελευθερία και καλύτερη ζωή. 

Από τη σκοπιά του καθενός οι ευθύνες βαραίνουν όλους μας! άλλους από αμέλεια, άλλους από προμελέτη. Αυτός ο κόσμος χρειάζεται να ξαναγραφτεί από την αρχή…», σχολίασε με νόημα η κυρία Μπίρμπα.

gnomip.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ